Topla talijanska salata s njokima

Topla talijanska salata s njokima image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   - 2   žlice balzamični ocat
    • 5   žlice maslinova ulja
    • 1   žličica senf
    •   soli po želji
    •   šećera po želji
    •   papra po želji
    • 1   režanj češnjak
    • 600   g njoka
    • 360   g salate
    • 120   g salame
    • 80   g parmezana

Priprema

    Priprema:

    4 žlice maslinovog ulja, balzamični ocat i senf izmiješati, dodati sol, papar i šećer.

    Češnjak oguliti i protisnuti. Radič i rimsku salatu oprati i podijeliti uzdužno na 5 komada. Zapeći 2-3 minute sa svih strana u neprijanjajućoj tavi u preostalom vrućem maslinovom ulju, na kraju kratko prepeći i češnjak.

    U međuvremenu skuhati njoke u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju, odliti vodu i ostaviti da se ocijedi. Salatu i ploške salame posložiti po tanjurima i poprskati dresingom. Posipati naribanim parmezanom.

Oznake