Više za vas!
Topla talijanska salata s njokima

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 - 2 žlice žlica Balzamični ocat Balzamični ocat
5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 žličice žličica Senfa Senf
Soli Sol
(po želji)
Šećera Šećer
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
600 g g Njoka Njoki
360 g g Salate Salata
120 g g Salame Salama
80 g g Parmezana Parmezan

Topla talijanska salata s njokima

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

20 min
(22)

Priprema

Priprema:

4 žlice maslinovog ulja, balzamični ocat i senf izmiješati, dodati sol, papar i šećer.

Češnjak oguliti i protisnuti. Radič i rimsku salatu oprati i podijeliti uzdužno na 5 komada. Zapeći 2-3 minute sa svih strana u neprijanjajućoj tavi u preostalom vrućem maslinovom ulju, na kraju kratko prepeći i češnjak.

U međuvremenu skuhati njoke u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju, odliti vodu i ostaviti da se ocijedi. Salatu i ploške salame posložiti po tanjurima i poprskati dresingom. Posipati naribanim parmezanom.