Priprema
Priprema:
Od maslaca narezanog na kocke, šećera u prahu i vanilin šećera, žumanjka, soli i brašna umijesiti glatko prhko tijesto, po potrebi dodati 1-2 žlice hladne vode. Tijesto staviti u hladnjak na sat vremena. Zatim između dvije razrezane vrećice za zamrzavanje razvaljati okruglo tijesto (Ø 26 cm) i staviti kao dno na namašćen kalup za torte (Ø 26 cm). Više puta izbosti vilicom, prekriti papirom za pečenje i na to istresti suhe mahunarke (grah) za "slijepo" pečenje (kako bi tijesto ostalo ravno). Peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Ukloniti papir i mahunarke i peći još 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Maline odmrznuti i ocijediti na cjedilu, sačuvati nešto tekućine. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Vrhnje istući u čvrst snijeg i staviti u hladnjak. Jogurt i šećer miješati dok se šećer ne rastopi, umiješati maline. Želatinu istisnuti i rastopiti na laganoj vatri s 3 žlice tekućine od malina. Brzo dodati nekoliko žlica kreme od jogurta. Zatim tu kremu umiješati u preostali jogurt s malinama. kada krema počne želirati, pažljivo dodati šlag. Oko prhkog tijesta staviti čisti rub kalupa za torte, na tijesto rasporediti kremu i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata. Prije posluživanja skinuti rub kalupa za torte i tortu ukrasiti malinama.