Više za vas!
Torta s malinama i jogurtom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

80 g g Maslaca Maslac
120 g g Šećera Šećer
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
60 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
1 kom kom Jaja Jaje
125 g g Brašna Brašno
8 lista list Želatine Želatina
500 g g Maline Malina
400 g g Jogurta Jogurt
200 g g Šlaga Šlag

Torta s malinama i jogurtom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(2)

Priprema

Priprema:

Od maslaca narezanog na kocke, šećera u prahu i vanilin šećera, žumanjka, soli i brašna umijesiti glatko prhko tijesto, po potrebi dodati 1-2 žlice hladne vode. Tijesto staviti u hladnjak na sat vremena. Zatim između dvije razrezane vrećice za zamrzavanje razvaljati okruglo tijesto (Ø 26 cm) i staviti kao dno na namašćen kalup za torte (Ø 26 cm). Više puta izbosti vilicom, prekriti papirom za pečenje i na to istresti suhe mahunarke (grah) za "slijepo" pečenje (kako bi tijesto ostalo ravno). Peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Ukloniti papir i mahunarke i peći još 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Maline odmrznuti i ocijediti na cjedilu, sačuvati nešto tekućine. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Vrhnje istući u čvrst snijeg i staviti u hladnjak. Jogurt i šećer miješati dok se šećer ne rastopi, umiješati maline. Želatinu istisnuti i rastopiti na laganoj vatri s 3 žlice tekućine od malina. Brzo dodati nekoliko žlica kreme od jogurta. Zatim tu kremu umiješati u preostali jogurt s malinama. kada krema počne želirati, pažljivo dodati šlag. Oko prhkog tijesta staviti čisti rub kalupa za torte, na tijesto rasporediti kremu i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata. Prije posluživanja skinuti rub kalupa za torte i tortu ukrasiti malinama.

Tagovi

Deserti