
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
50 g g | Lješnjaka Lješnjak | ||
30 g g | Grožđica Grožđice | ||
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | ||
40 g g | Šećera Šećer | ||
60 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
4 kom kom | Kruške Kruška | ||
50 ml ml | Limunovog soka Limunov sok | ||
1 pakovanja pakovanje | Lisnata tijesta Lisnato tijesto | ||
Brašna
Brašno (za obradu) | |||
1 - 2 žlice žlica | Šećera u prahu Šećer u prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTortice od kruške
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Lješnjake sitno samljeti. Grožđice nasjeckati i sve skupa pomiješati sa žumanjkom, šećerom i kiselim vrhnjem. Kruške oguliti, podijeliti na četiri komada, izvaditi koštice i narezati poprečno na tanke ploške. Pomiješati s limunovim sokom.
Lisnato tijesto razvaljati na malo brašna (oko 40 x 40 cm) i izrezati na 25 manjih kvadrata (približno 8 x 8 cm). Zarezati naokolo oko 1 cm od ruba, ali ne prerezati. Sredinu lagano probosti vilicom. Staviti tortice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Sredinu tortice premazati žličicom kreme od lješnjaka i nadjenuti ocijeđenim komadićima kruške. Lagano posipati šećerom u prahu i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C oko 15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Preostale limove za pečenje do samog pečenja staviti na hladno mjesto. Ostaviti tortice da se ohlade i još jednom posipati šećerom u prahu.
Savjet: Tko ima pećnicu na vrući zrak, limove može peći istovremeno.