
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
50 g g | Lješnjaka Lješnjak | |
30 g g | Grožđica Grožđice | |
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | |
40 g g | Šećera Šećer | |
60 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
4 kom kom | Kruške Kruška | |
50 ml ml | Limunovog soka Limunov sok | |
1 pakovanja pakovanje | Lisnata tijesta Lisnato tijesto | |
Brašna
Brašno (za obradu) | ||
1 - 2 žlice žlica | Šećera u prahu Šećer u prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTortice od kruške
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Lješnjake sitno samljeti. Grožđice nasjeckati i sve skupa pomiješati sa žumanjkom, šećerom i kiselim vrhnjem. Kruške oguliti, podijeliti na četiri komada, izvaditi koštice i narezati poprečno na tanke ploške. Pomiješati s limunovim sokom.
Lisnato tijesto razvaljati na malo brašna (oko 40 x 40 cm) i izrezati na 25 manjih kvadrata (približno 8 x 8 cm). Zarezati naokolo oko 1 cm od ruba, ali ne prerezati. Sredinu lagano probosti vilicom. Staviti tortice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Sredinu tortice premazati žličicom kreme od lješnjaka i nadjenuti ocijeđenim komadićima kruške. Lagano posipati šećerom u prahu i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C oko 15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Preostale limove za pečenje do samog pečenja staviti na hladno mjesto. Ostaviti tortice da se ohlade i još jednom posipati šećerom u prahu.
Savjet: Tko ima pećnicu na vrući zrak, limove može peći istovremeno.