Više za vas!
Tortice  od kruške

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

50 g g Lješnjaka Lješnjak
30 g g Grožđica Grožđice
2 kom kom Žumanjak Žumanjak
40 g g Šećera Šećer
60 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
4 kom kom Kruške Kruška
50 ml ml Limunovog soka Limunov sok
1 pakovanja pakovanje Lisnata tijesta Lisnato tijesto
Brašna Brašno
(za obradu)
1 - 2 žlice žlica Šećera u prahu Šećer u prahu

Tortice od kruške

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:15 sati
(0)

Priprema

Priprema:

Lješnjake sitno samljeti. Grožđice nasjeckati i sve skupa pomiješati sa žumanjkom, šećerom i kiselim vrhnjem. Kruške oguliti, podijeliti na četiri komada, izvaditi koštice i narezati poprečno na tanke ploške. Pomiješati s limunovim sokom.

Lisnato tijesto razvaljati na malo brašna (oko 40 x 40 cm) i izrezati na 25 manjih kvadrata (približno 8 x 8 cm). Zarezati naokolo oko 1 cm od ruba, ali ne prerezati. Sredinu lagano probosti vilicom. Staviti tortice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Sredinu tortice premazati žličicom kreme od lješnjaka i nadjenuti ocijeđenim komadićima kruške. Lagano posipati šećerom u prahu i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C oko 15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Preostale limove za pečenje do samog pečenja staviti na hladno mjesto. Ostaviti tortice da se ohlade i još jednom posipati šećerom u prahu.

Savjet: Tko ima pećnicu na vrući zrak, limove može peći istovremeno.

Tagovi

Deserti