Više za vas!
Tortilja od salate s tofuom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
15 g g Đumbira Đumbir
1 - 2 žlice žlica Soja umaka Soja umak
3 - 4 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
200 g g Tofa Tofu
1 kom kom Žuta paprika Žuta paprika
100 g g Mrkve Mrkva
80 g g Klica Klice
8 - 10 lista list Salate Salata
120 g g Kikirikija Kikiriki

Tortilja od salate s tofuom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(5)

Priprema

Priprema:

Ogulite đumbir i češnjak te izrežite na kockice. Umiješajte sa sokom od limete, 1 velikom žlicom ulja i umakom od soje. Ocijedite tofu i izrežite ga na tanke komadiće. Pomiješajte s marinadom i ostavite da se marinira minimalno 2 sata u hladnjaku.

Očistite papriku, uklonite srž i izrežite je na tanke listiće. Operite klice i ostavite ih da se ocijede. Operite listove salate i ocijedite ih. Odrežite korijen salate kako biste listove mogli lakše motati, ali pazite da pri tome ne razrežete listove.

Nasjeckajte 50 g kikirikija. Ostatak kikirikija zajedno s 1-2 VŽ stavite u blender kako biste napravili finu kremu. Ocijedite tofu (sačuvajte marinadu) te zapecite na vrućem ulju na tavi cca 2 minute na svakoj strani. Izvadite. Stavite marinadu i kremu od kikirikija na vruću tavu. Dodajte klice i isjeckani kikiriki te okrećući pržite 2 minute.

Rasporedite listiće paprike i mrkve kao i tofu poprijeko po gornjem rubu listova salate. Na to dodajte mješavinu od klica te zamotajte listove salate. Poslužite odmah, a po želji možete dodati umak od soje za umakanje.