Tortilja od salate s tofuom

Tortilja od salate s tofuom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

10 komada
    • 1   režanj češnjak
    • 15   g đumbira
    • 1   - 2   žlice soja umaka
    • 3   - 4   žlice suncokretova ulja
    • 200   g tofa
    • 1   kom žuta paprika
    • 100   g mrkve
    • 80   g klica
    • 8   - 10   lista salate
    • 120   g kikirikija

Priprema

    Priprema:

    Ogulite đumbir i češnjak te izrežite na kockice. Umiješajte sa sokom od limete, 1 velikom žlicom ulja i umakom od soje. Ocijedite tofu i izrežite ga na tanke komadiće. Pomiješajte s marinadom i ostavite da se marinira minimalno 2 sata u hladnjaku.

    Očistite papriku, uklonite srž i izrežite je na tanke listiće. Operite klice i ostavite ih da se ocijede. Operite listove salate i ocijedite ih. Odrežite korijen salate kako biste listove mogli lakše motati, ali pazite da pri tome ne razrežete listove.

    Nasjeckajte 50 g kikirikija. Ostatak kikirikija zajedno s 1-2 VŽ stavite u blender kako biste napravili finu kremu. Ocijedite tofu (sačuvajte marinadu) te zapecite na vrućem ulju na tavi cca 2 minute na svakoj strani. Izvadite. Stavite marinadu i kremu od kikirikija na vruću tavu. Dodajte klice i isjeckani kikiriki te okrećući pržite 2 minute.

    Rasporedite listiće paprike i mrkve kao i tofu poprijeko po gornjem rubu listova salate. Na to dodajte mješavinu od klica te zamotajte listove salate. Poslužite odmah, a po želji možete dodati umak od soje za umakanje.