Priprema:
Tortilja od salate s tofuom
Sastojci
-
- 1 režanj češnjak
- 15 g đumbira
- 1 - 2 žlice soja umaka
- 3 - 4 žlice suncokretova ulja
- 200 g tofa
- 1 kom žuta paprika
- 100 g mrkve
- 80 g klica
- 8 - 10 lista salate
- 120 g kikirikija
Priprema
Ogulite đumbir i češnjak te izrežite na kockice. Umiješajte sa sokom od limete, 1 velikom žlicom ulja i umakom od soje. Ocijedite tofu i izrežite ga na tanke komadiće. Pomiješajte s marinadom i ostavite da se marinira minimalno 2 sata u hladnjaku.
Očistite papriku, uklonite srž i izrežite je na tanke listiće. Operite klice i ostavite ih da se ocijede. Operite listove salate i ocijedite ih. Odrežite korijen salate kako biste listove mogli lakše motati, ali pazite da pri tome ne razrežete listove.
Nasjeckajte 50 g kikirikija. Ostatak kikirikija zajedno s 1-2 VŽ stavite u blender kako biste napravili finu kremu. Ocijedite tofu (sačuvajte marinadu) te zapecite na vrućem ulju na tavi cca 2 minute na svakoj strani. Izvadite. Stavite marinadu i kremu od kikirikija na vruću tavu. Dodajte klice i isjeckani kikiriki te okrećući pržite 2 minute.
Rasporedite listiće paprike i mrkve kao i tofu poprijeko po gornjem rubu listova salate. Na to dodajte mješavinu od klica te zamotajte listove salate. Poslužite odmah, a po želji možete dodati umak od soje za umakanje.