Tris od brancina

Tris od brancina
Težina pripremeLagano
Priprema45 min

Priprema

  1. Brancina filetiramo i pincetom povadimo kosti.

  2. Ciklu ogulimo i naribamo na fini ribež. Dodamo žlicu soli i žlicu šećera. Promiješamo i dodamo par kapi limuna. Dva filea utisnemo u smjesu, kožom prema gore.

  3. Ostalim fileima maknemo kožu, 2 narežemo na malo veće kockice, a 2 na manje.

  4. U manju zdjelicu dodamo žličicu senfa, soy sauce-a i par kapi limuna. Mladi luk narežemo na kolutiće, koje dodamo marinadi. Dodamo ribu narezanu na manje kockice, poškropimo maslinovim uljem, lagano posolimo i popaprimo. Zamiješamo u Tartare.

  5. Mango ogulimo, narežemo na kockice, koje stavimo u veću zdjelicu. Dodamo na kockice narezani ljubičasti luk. Žlicom ogulimo komadić đumbira, sitno ga nasjeckamo i dodamo u zdjelu. Dodamo par listića nasjeckanog bosiljka i ribu narezanu na veće kockice. Začinimo s par kapi limuna, lagano posolimo i popaprimo i poškropimo s maslinovim uljem. Zamiješamo u Cevice.

  6. Marinirane filete ribe isperemo pod vodom od marinade, posušimo kuhinjskim ubrusom i narežemo tanko Carpaccio.

  7. Rotkvice operemo i narežemo na tanke listiće.

  8. Na tanjur serviramo Tartare kojeg ukrasimo listićima rotkvice. Dodamo Carpaccio, a Cevice stavimo u zdjelicu. Carpaccio prelijemo s par kapi maslinovog ulja i ukrasimo listićima bilja.