Truffles od kupina, banana i sladoleda

Truffles od kupina, banana i sladoleda image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

8 porcije
    • 75   g maslaca
    • 90   g smeđega šećera
    • 60   g zobenih pahuljica
    • 50   g brašna
    • 4   - 5   žlice voćni sok
    • 300   g kupine
    • 1   kom banana
    • 40   g badema
    • 12   kuglice sladoleda od oraha

Priprema

    Priprema:

    Maslac narezati na kockice. Maslac, 75 g smeđeg šećera, zobene pahuljice i brašno umijesiti u tijesto i utisnuti u sloju od približno 0,5 cm u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 70°C dok ne postane hrskavo. Ostaviti da se ohladi na limu, potom izlomiti u veće komade i raspodijeliti po velikoj plosnatoj zdjeli. Poprskati sokom.

    Kupine probrati, oprati. Bananu oguliti, narezati na tanke ploške. Sve zajedno pomiješati s ostatkom šećera i raspodijeliti po hrskavom tijestu. Ostaviti da odstoji u hladnjaku najmanje 1 sat. Bademe grubo nasjeckati i zapeći u tavi bez dodatka masnoće, ostaviti da se ohladi.

    Prije posluživati izraditi tučeno vrhnje. Vrhnjem napuniti štrcaljku za ukrašavanje s vrhom u obliku zvijezde. Sladoled u kuglicama raspodijeliti po voću, štrcaljkom između toga nanijeti šlag, posipati bademima i odmah poslužiti.

Oznake