Više za vas!
Varivo od rajčice, slanutka i choriza

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Luka Luk
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
3 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
3 žličice žličica Rajčice Rajčica
100 ml ml Crnoga vina Crno vino
750 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
1 čaše čaša Slanutka Slanutak
2 žličice žličica Ljute paprike Ljuta paprika
Peršina Peršin
(po želji)
280 g g Chorizo kobasice Chorizo kobasica

Varivo od rajčice, slanutka i choriza

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:05 sati
(23)

Priprema

Priprema:

Operite rajčicu, zarežite je u križ i stavite u kipuću vodu. Kratko obarite, ocijedite, ohladite pa ogulite i narežite na veće kockice. Ogulite luk i češnjak, sitno nasjeckajte i popržite na vrućem ulju. Chorizo ogulite pa narežite na kriške. Luku dodajte chorizo i pasiranu rajčicu pa pržite 3 minute. Zalijte crnim vinom. Dodajte rajčicu i temeljac, začinite solju, paprom i mljevenom paprikom.

Kuhajte 25 minuta. Dodajte slanutak i kuhajte još 10 minuta. Kad je gotovo, pospite sitno sjeckanim peršinom.

Preporuka za vino uz jelo:Spring Valley Kalifornijski Zinfandel rose vino 2017