Priprema
- Luk narežemo na kockice. Mrkvu ogulimo. Peršin korijen ogulimo. Mrkvu narežemo na kolutiće, korijen peršina također. Tikvicu operemo, narežemo na četvrtine, maknemo spužvastu unutrašnjost i narežemo na kocke. Papriku operemo i narežemo na kocke. Stabljičasti celer narežemo na komadiće. Pak choy operemo i narežemo na komade. Peršin list operemo i sitno nasjeckamo. Rajčicu operemo, narežemo na četvrtine i skinemo kožu. Sitno ju nasjeckamo. Puretinu narežemo na kocke.
- Zagrijemo maslinovo ulje. Ubacimo luk, kratko provrtimo i dodamo mrkvu i peršin korijen. Dodamo papriku i promiješamo. Dodamo stabljičasti celer.
- Zagrijemo maslinovo ulje u drugoj tavi, na koju dodamo meso. Posolimo i popaprimo te začinimo kurkumom. Provrtimo po tavi da kurkuma zamiriše i meso zapeče. Meso dodamo povrću u loncu i sve pomiješamo. Podlijemo bijelim vinom i dodamo tikvicu. Dodamo pak choy i nasjeckanu rajčicu. Zalijemo vodom da pokrijemo sve sastojke i zakuhamo. Leću isperemo pod vodom i ocijedimo te dodamo varivu. Kuhamo oko 15 minuta, zatim nasjeckamo ružmarin i dodamo varivu. Dodamo i sjeckani peršin te kuhamo da meso omekša, još desetak minuta. Poslužimo u tanjur i ukrasimo peršin listićima.