Varivo s puretinom, povrćem i lećom

Varivo s puretinom, povrćem i lećom

Težina pripremeLagano
Priprema15 min
Kuhanje30 min

Priprema

  1. Luk narežemo na kockice. Mrkvu ogulimo. Peršin korijen ogulimo. Mrkvu narežemo na kolutiće, korijen peršina također. Tikvicu operemo, narežemo na četvrtine, maknemo spužvastu unutrašnjost i narežemo na kocke. Papriku operemo i narežemo na kocke. Stabljičasti celer narežemo na komadiće. Pak choy operemo i narežemo na komade. Peršin list operemo i sitno nasjeckamo. Rajčicu operemo, narežemo na četvrtine i skinemo kožu. Sitno ju nasjeckamo. Puretinu narežemo na kocke.
  2. Zagrijemo maslinovo ulje. Ubacimo luk, kratko provrtimo i dodamo mrkvu i peršin korijen. Dodamo papriku i promiješamo. Dodamo stabljičasti celer.
  3. Zagrijemo maslinovo ulje u drugoj tavi, na koju dodamo meso. Posolimo i popaprimo te začinimo kurkumom. Provrtimo po tavi da kurkuma zamiriše i meso zapeče. Meso dodamo povrću u loncu i sve pomiješamo. Podlijemo bijelim vinom i dodamo tikvicu. Dodamo pak choy i nasjeckanu rajčicu. Zalijemo vodom da pokrijemo sve sastojke i zakuhamo. Leću isperemo pod vodom i ocijedimo te dodamo varivu. Kuhamo oko 15 minuta, zatim nasjeckamo ružmarin i dodamo varivu. Dodamo i sjeckani peršin te kuhamo da meso omekša, još desetak minuta. Poslužimo u tanjur i ukrasimo peršin listićima.

Povezani recepti