PRIPREMA:
Veganski curry
Sastojci
-
- 3 žlice maslinova ulja ili kokosovo ulje
- 1 kom poriluk narezan na polumjesec
- 2 češnja češnjaka sitno sjeckana
- 1 žličica đumbir naribanog
- 2 kom batata narezano na kockice
- 2 žličice curryija mješavine začina
- 400 g rajčice konzerva nasjeckane
- 400 ml kokosova mlijeka konzerva
- 250 g slanutka skuhanog ili iz konzerve
- 0,5 glavice cvjetače razdvojene na cvjetiće
- soli po želji
- papra po želji
- ljute paprike po želji
- chili papričice po želji
- riže za serviranje
- peršina za serviranje
Priprema
U većem loncu zagrijte ulje, dodajte sjeckani poriluk i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta te po potrebi dodajte malo vode.
Kad je poriluk omekšao dodajte mu češnjak, đumbir, mrkvu, batat i curry u prahu, te pustite na vatri oko 2 -3 minute.
Dodajte kokosovo mlijeko, nasjeckane rajčice i malo vode (oko 200 ml samo da isperete konzerve). Posolite i popaprite po ukusu.
Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte još oko 15 minuta, pa dodajte slanutak kojeg ste prethodno dobro oprali i kuhajte još 5 minuta, po potrebi dodajte još malo vode.
Pred sam kraj dodajte cvjetove cvjetače, prije gašenja isprobajte , te po potrebi dodajte još sol i papra ili ako volite ljuto malo čilija.
Poslužite uz kuhanu rižu (ili basmati ili neku drugu dugozrnatu), te pospite sitno sjeckanim peršinom.