Veganski curry

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

3 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
ili kokosovo ulje
1 kom kom Poriluka Poriluk
narezan na polumjesec
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
sitno sjeckana
1 žličice žličica Đumbira Đumbir
naribanog
2 kom kom Batata Batat
narezano na kockice
2 žličice žličica Curryija Curry
mješavine začina
400 g g Rajčice Rajčica
konzerva nasjeckane
400 ml ml Kokosova mlijeka Kokosovo mlijeko
konzerva
250 g g Slanutka Slanutak
skuhanog ili iz konzerve
0,5 glavice glavica Cvjetače Cvjetača
razdvojene na cvjetiće
Soli Sol
po želji
Papra Papar
po želji
Ljute paprike Ljuta paprika
po želji
Chili papričice Chili papričica
po želji
Riže Riža
za serviranje
Peršina Peršin
za serviranje

Veganski curry

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

0:45 min
(1)

Priprema

PRIPREMA:

  1. U većem loncu zagrijte ulje, dodajte sjeckani poriluk i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta te po potrebi dodajte malo vode.
  2. Kad je poriluk omekšao dodajte mu češnjak, đumbir, mrkvu, batat i curry u prahu, te pustite na vatri oko 2 -3 minute.
  3. Dodajte kokosovo mlijeko, nasjeckane rajčice i malo vode (oko 200 ml samo da isperete konzerve). Posolite i popaprite po ukusu.
  4. Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte još oko 15 minuta, pa dodajte slanutak kojeg ste prethodno dobro oprali i kuhajte još 5 minuta, po potrebi dodajte još malo vode.
  5. Pred sam kraj dodajte cvjetove cvjetače, prije gašenja isprobajte , te po potrebi dodajte još sol i papra ili ako volite ljuto malo čilija.

Poslužite uz kuhanu rižu (ili basmati ili neku drugu dugozrnatu), te pospite sitno sjeckanim peršinom.