Veganski curry

Veganski curry image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 osoba
    • 3   žlice maslinova ulja ili kokosovo ulje
    • 1   kom poriluk narezan na polumjesec
    • 2   češnja češnjaka sitno sjeckana
    • 1   žličica đumbir naribanog
    • 2   kom batata narezano na kockice
    • 2   žličice curryija mješavine začina
    • 400   g rajčice konzerva nasjeckane
    • 400   ml kokosova mlijeka konzerva
    • 250   g slanutka skuhanog ili iz konzerve
    • 0,5   glavice cvjetače razdvojene na cvjetiće
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    •   ljute paprike po želji
    •   chili papričice po želji
    •   riže za serviranje
    •   peršina za serviranje

Priprema

    PRIPREMA:

  1. U većem loncu zagrijte ulje, dodajte sjeckani poriluk i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta te po potrebi dodajte malo vode.

  2. Kad je poriluk omekšao dodajte mu češnjak, đumbir, mrkvu, batat i curry u prahu, te pustite na vatri oko 2 -3 minute.

  3. Dodajte kokosovo mlijeko, nasjeckane rajčice i malo vode (oko 200 ml samo da isperete konzerve). Posolite i popaprite po ukusu.

  4. Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte još oko 15 minuta, pa dodajte slanutak kojeg ste prethodno dobro oprali i kuhajte još 5 minuta, po potrebi dodajte još malo vode.

  5. Pred sam kraj dodajte cvjetove cvjetače, prije gašenja isprobajte , te po potrebi dodajte još sol i papra ili ako volite ljuto malo čilija.

  6. Poslužite uz kuhanu rižu (ili basmati ili neku drugu dugozrnatu), te pospite sitno sjeckanim peršinom.