Veganski curry

Veganski curry
Težina pripremeLagano
Kuhanje45 min

Priprema

    PRIPREMA:

  1. U većem loncu zagrijte ulje, dodajte sjeckani poriluk i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta te po potrebi dodajte malo vode.

  2. Kad je poriluk omekšao dodajte mu češnjak, đumbir, mrkvu, batat i curry u prahu, te pustite na vatri oko 2 -3 minute.

  3. Dodajte kokosovo mlijeko, nasjeckane rajčice i malo vode (oko 200 ml samo da isperete konzerve). Posolite i popaprite po ukusu.

  4. Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte još oko 15 minuta, pa dodajte slanutak kojeg ste prethodno dobro oprali i kuhajte još 5 minuta, po potrebi dodajte još malo vode.

  5. Pred sam kraj dodajte cvjetove cvjetače, prije gašenja isprobajte , te po potrebi dodajte još sol i papra ili ako volite ljuto malo čilija.

  6. Poslužite uz kuhanu rižu (ili basmati ili neku drugu dugozrnatu), te pospite sitno sjeckanim peršinom.