
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
0,5 šalice šalica | Mješavina mahunarki i žitarica
Mješavina mahunarki i žitarica (Campo Largo) | ||
0,5 šalice šalica | Suhe crvene leće
Suha crvena leća (Campo Largo) | ||
1 šalice šalica | Suhi slanutak
Suhi slanutak (Campo Largo) | ||
0,5 kom kom | Cvjetače Cvjetača | ||
1 kom kom | Batata
Batat (srednji) | ||
1 kom kom | Ljutike
Ljutika (veća) | ||
3 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 žlice žlica | Koncentrata rajčice
Koncentrat rajčice (Freshona) | ||
1 žličice žličica | Đumbira Đumbir | ||
1 žličice žličica | Kajenskoga papra
Kajenski papar (Kania) | ||
1 žličice žličica | Mješavine za curry
Mješavina za curry (Kania) | ||
1 žličice žličica | Kurkume Kurkuma | ||
1 žličice žličica | Slatke paprike
Slatka paprika (Kania) | ||
3 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | ||
1 žlice žlica | Kokosova ulja
Kokosovo ulje (Vita D'or) | ||
400 ml ml | Kokosova mlijeka Kokosovo mlijeko | ||
2 šalice šalica | Vode
Voda (mlaka) | ||
2 žlice žlica | Kokosova jogurta
Kokosov jogurt (Vemondo ) | ||
1 kom kom | Limete Limeta | ||
Chili papričice
Chili papričica (po želji) | |||
Peršina
Peršin (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVeganski curry by Ivana Pirizović
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Curry je ne samo nutritivno odličan obrok, već je i super izbor kada želite nešto brzo, hranjivo i toplo. A u njega zapravo možete staviti koje god vam sastojke srce poželi ili baš ono što čeka da se potroši u vašoj kuhinji.
Najvažniji dio pripreme je namočiti slanutak u vodi preko noći. Ako vam se žuri, možete koristiti i onaj iz limenke. Leću i mješavinu mahunarki dovoljno je namočiti u mlakoj vodi sat vremena prije pripreme. Dok se slanutak kuha (dovoljno mu je pola sata jer će se kuhati i u curryju), operite, ogulite i pripremite ostale sastojke - nasjeckajte sitno ljutiku i češnjak, naribajte svježi đumbir, narežite batat na ploške, a cvjetaču istrgajte u male cvjetiće.
Zagrijte posudu i u njoj žlicu kokosovog ulja. Ljutiku pirjajte dok ne zažuti, dodajte češnjak i nakon toga đumbir. Kada se arome počnu spajati i širiti prostorom, dodajte začine. Obavezno smanjite vatru kako bi samo produbili njihovu aromu, a da ih pritom ne spalimo. Nakon minute, dodajte batat i lagano ga popržite. Upravo ovakva obrada povrća veganskim jelima daje posebnu, dublju dimenziju. Zatim dodajete slanutak (ponovite postupak i dopustite mu da se malo zažuti). Postupno dodajte malo vode, ako mislite da je deglaziranje potrebno (ja jesam, op.a.). Redom dodajete kokosovo mlijeko, ocijeđenu leću, mahunarke, koncentrat rajčice, sol, papar i na kraju cvjetaču, budući da nju treba najkraće kuhati. Ubacite 2-3 sušena lovorova lista. Postupno dodajte dvije šalice vode i prilagođavajte začine ako je potrebno. Bitno je vodu dodavati postepeno. Curry je gotov za 20-ak minuta, kad je batat kuhan. Prije serviranja, osvježite ga sokom pola limete, dodajte žličicu-dvije kokosovog jogurta, svježu ljutu papričicu i peršin te dodatno kriške limete. Curry možete jesti kao varivo uz naan ili svježi kruh iz Lidlove pekare ili, pak, uz rižu kao prilog.