Veseli sobovi

Veseli sobovi
Težina pripremeSrednje
Kuhanje1:20 h

Priprema

    Priprema:

    Maslac narezati na kocke pa dodati šećer, sirup, začine i 100 ml vode. Zakuhati na štednjaku, maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Umiješati brašno i potašu pa dobro umijesiti. Tijesto ostaviti preko noći u hladnjaku.

    Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljati na debljinu cca 3 mm. Izrezati u oblike soba.

    Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Kekse složiti na lim prekriven papirom za pečenje. Peći (ovisno o veličini) 8 do 10 minuta, dok rubovi ne dobiju blagu smeđu boju. Izvaditi i ohladiti.

    Prosijati šećer u prahu i pomiješati s limunovim sokom, napraviti ne pregustu smjesu. Smjesom napuniti vrećice za smrzavanje, u kutu vrećice napraviti rupicu pa ukrasiti rubove keksa. Po želji, crvenom bojom sobovima napraviti nos. Keksi su spremni za jelo kad se rubovi osuše!