
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 g g | Maslaca Maslac | ||
250 g g | Šećera Šećer | ||
100 g g | Javorov sirup Javorov sirup | ||
1 žličice žličica | Papra Papar | ||
1 žlice žlica | Začina za medenjake Začin za medenjake | ||
1 žličice žličica | Potaše Potaša | ||
400 g g | Brašna Brašno | ||
Brašna
Brašno (za posipanje) | |||
80 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | ||
3 žlice žlica | Limunovog soka Limunov sok | ||
Jestive boje
Jestiva boja (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVeseli sobovi
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Maslac narezati na kocke pa dodati šećer, sirup, začine i 100 ml vode. Zakuhati na štednjaku, maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Umiješati brašno i potašu pa dobro umijesiti. Tijesto ostaviti preko noći u hladnjaku.
Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljati na debljinu cca 3 mm. Izrezati u oblike soba.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Kekse složiti na lim prekriven papirom za pečenje. Peći (ovisno o veličini) 8 do 10 minuta, dok rubovi ne dobiju blagu smeđu boju. Izvaditi i ohladiti.
Prosijati šećer u prahu i pomiješati s limunovim sokom, napraviti ne pregustu smjesu. Smjesom napuniti vrećice za smrzavanje, u kutu vrećice napraviti rupicu pa ukrasiti rubove keksa. Po želji, crvenom bojom sobovima napraviti nos. Keksi su spremni za jelo kad se rubovi osuše!