Više za vas!
Veseli sobovi

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

100 g g Maslaca Maslac
250 g g Šećera Šećer
100 g g Javorov sirup Javorov sirup
1 žličice žličica Papra Papar
1 žlice žlica Začina za medenjake Začin za medenjake
1 žličice žličica Potaše Potaša
400 g g Brašna Brašno
Brašna Brašno
(za posipanje)
80 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
3 žlice žlica Limunovog soka Limunov sok
Jestive boje Jestiva boja
(po želji)

Veseli sobovi

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:20 sati
(1)

Priprema

Priprema:

Maslac narezati na kocke pa dodati šećer, sirup, začine i 100 ml vode. Zakuhati na štednjaku, maknuti s vatre i pustiti da se ohladi. Umiješati brašno i potašu pa dobro umijesiti. Tijesto ostaviti preko noći u hladnjaku.

Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljati na debljinu cca 3 mm. Izrezati u oblike soba.

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Kekse složiti na lim prekriven papirom za pečenje. Peći (ovisno o veličini) 8 do 10 minuta, dok rubovi ne dobiju blagu smeđu boju. Izvaditi i ohladiti.

Prosijati šećer u prahu i pomiješati s limunovim sokom, napraviti ne pregustu smjesu. Smjesom napuniti vrećice za smrzavanje, u kutu vrećice napraviti rupicu pa ukrasiti rubove keksa. Po želji, crvenom bojom sobovima napraviti nos. Keksi su spremni za jelo kad se rubovi osuše!

Tagovi

Deserti