Više za vas!
Vijenac s pestom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

0,5 pakovanja pakovanje Kvasca Kvasac
650 g g Brašna Brašno
1 žlice žlica Šećera Šećer
80 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
350 ml ml Mlijeka Mlijeko
1 kom kom Jaja Jaje
1 žličice žličica Soli Sol
200 g g Grana Padano sira Grana Padano sir
Pesto Rosso Pesto Rosso
(po želji)
Pesta alla Genovese Pesto alla Genovese
(po želji)

Vijenac s pestom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(7)

Priprema

Tijesto

  • 650 g Castello glatkog brašna
  • ½Belbake suhog kvasca
  • 1 žlica Castello šećera
  • 80 ml Primadonna maslinovog ulja
  • 350 ml Pilos toplog mlijeka
  • 1 Okusi zavičaja jaje
  • 1 žličica ChanteCel soli

Premaz

  • Baresa Pesto Rosso
  • Baresa Pesto alla Genovese
  • 200 g sira Lovilio Grana Padano

U mlako mlijeko dodati 1 žlicu brašna, 1 žličicu šećera, izmrvljeni svježi kvasac i ostaviti 10-15 minuta da se kvasac digne.

Umijesiti glatko tijesto od brašna, jaja, pripremljenog kvasca, mlijeka i soli. Ostaviti tijesto na toplome da udvostruči volumen.

Tijesto razvaljati na debljinu prsta u oblik pravokutnika. Pola premazati zelenim, a pola crvenim pestom. Tijesto zamotati u roladu i razrezati na pola. Ispreplesti dva kraja, prebaciti u lim, formirati krug. Premazati razmućenim jajem, peći do zlatno žute boje 20-25 minuta na 180 C.