
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
0,5 pakovanja pakovanje | Kvasca Kvasac | ||
650 g g | Brašna Brašno | ||
1 žlice žlica | Šećera Šećer | ||
80 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
350 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
1 žličice žličica | Soli Sol | ||
200 g g | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
Pesto Rosso
Pesto Rosso (po želji) | |||
Pesta alla Genovese
Pesto alla Genovese (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVijenac s pestom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Tijesto
- 650 g Castello glatkog brašna
- ½Belbake suhog kvasca
- 1 žlica Castello šećera
- 80 ml Primadonna maslinovog ulja
- 350 ml Pilos toplog mlijeka
- 1 Okusi zavičaja jaje
- 1 žličica ChanteCel soli
Premaz
- Baresa Pesto Rosso
- Baresa Pesto alla Genovese
- 200 g sira Lovilio Grana Padano
U mlako mlijeko dodati 1 žlicu brašna, 1 žličicu šećera, izmrvljeni svježi kvasac i ostaviti 10-15 minuta da se kvasac digne.
Umijesiti glatko tijesto od brašna, jaja, pripremljenog kvasca, mlijeka i soli. Ostaviti tijesto na toplome da udvostruči volumen.
Tijesto razvaljati na debljinu prsta u oblik pravokutnika. Pola premazati zelenim, a pola crvenim pestom. Tijesto zamotati u roladu i razrezati na pola. Ispreplesti dva kraja, prebaciti u lim, formirati krug. Premazati razmućenim jajem, peći do zlatno žute boje 20-25 minuta na 180 C.