Vijenac s pestom

Vijenac s pestom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 osoba
    • 0,5   pakovanja kvasca
    • 650   g brašna
    • 1   žlica šećer
    • 80   ml maslinova ulja
    • 350   ml mlijeka
    • 1   kom jaje
    • 1   žličica sol
    • 200   g grana padano sira
    •   pesto rosso
    •   pesta alla genovese

Priprema

    U mlako mlijeko dodati 1 žlicu brašna, 1 žličicu šećera, izmrvljeni svježi kvasac i ostaviti 10-15 minuta da se kvasac digne.

    Umijesiti glatko tijesto od brašna, jaja, pripremljenog kvasca, mlijeka i soli. Ostaviti tijesto na toplome da udvostruči volumen.

    Tijesto razvaljati na debljinu prsta u oblik pravokutnika. Pola premazati zelenim, a pola crvenim pestom. Tijesto zamotati u roladu i razrezati na pola. Ispreplesti dva kraja, prebaciti u lim, formirati krug. Premazati razmućenim jajem, peći do zlatno žute boje 20-25 minuta na 180 C.