
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
450 g g | Svinjske vratine Svinjska vratina | ||
1 žlice žlica | Peršina Peršin | ||
1 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
45 g g | Maslaca Maslac | ||
250 ml ml | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | ||
500 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (po želji) | |||
250 ml ml | Porta Porto |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVratina od divlje svinje u umaku od začinskog bilja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Marinirano meso uvaljati u brašno samo s jedne strane i sa svih strana prepeći na zagrijanoj masnoći dok ne dobije lijepu boju. Zaliti Portom i pustiti da alkohol ishlapi. Dodati sitno sjeckani češnjak i lagano popržiti. Dodati toliko temeljca da prekrije odreske i lagano kuhati oko 45 min.
Dodati sitno sjeckani peršin, ružmarin, sol, drobljeni papar i muškatni oraščić, pustiti da se umak reducira do pola. Kad je meso mekano, zaliti vrhnjem za kuhanje pa dodati par kockica rashlađenog maslaca da se umak lijepo poveže. Poslužiti uz kuhane njoke, koje smo sotirali na maslacu uz dodatak svježe kadulje.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIACabernet Sauvignon vrhunsko crno vino