Više za vas!
Vratina od divlje svinje u umaku od začinskog bilja

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

450 g g Svinjske vratine Svinjska vratina
1 žlice žlica Peršina Peršin
1 grančice grančica Ružmarina Ružmarin
45 g g Maslaca Maslac
250 ml ml Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
500 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
Papra Papar
(po želji)
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
Soli Sol
(po želji)
Muškatna oraščića Muškatni oraščić
(po želji)
250 ml ml Porta Porto

Vratina od divlje svinje u umaku od začinskog bilja

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:00 sati
(1)

Priprema

Priprema:

Marinirano meso uvaljati u brašno samo s jedne strane i sa svih strana prepeći na zagrijanoj masnoći dok ne dobije lijepu boju. Zaliti Portom i pustiti da alkohol ishlapi. Dodati sitno sjeckani češnjak i lagano popržiti. Dodati toliko temeljca da prekrije odreske i lagano kuhati oko 45 min.

Dodati sitno sjeckani peršin, ružmarin, sol, drobljeni papar i muškatni oraščić, pustiti da se umak reducira do pola. Kad je meso mekano, zaliti vrhnjem za kuhanje pa dodati par kockica rashlađenog maslaca da se umak lijepo poveže. Poslužiti uz kuhane njoke, koje smo sotirali na maslacu uz dodatak svježe kadulje.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIACabernet Sauvignon vrhunsko crno vino