Vratina od divlje svinje u umaku od začinskog bilja

Vratina od divlje svinje u umaku od začinskog bilja image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2 h

Sastojci

4 osoba
    • 450   g svinjske vratine
    • 1   žlica peršin
    • 1   grančica ružmarin
    • 45   g maslaca
    • 250   ml vrhnja za kuhanje
    • 500   ml mesnog temeljaca
    •   papra po želji
    • 2   režnja češnjaka
    •   soli po želji
    •   muškatna oraščića po želji
    • 250   ml porta

Priprema

    Priprema:

    Marinirano meso uvaljati u brašno samo s jedne strane i sa svih strana prepeći na zagrijanoj masnoći dok ne dobije lijepu boju. Zaliti Portom i pustiti da alkohol ishlapi. Dodati sitno sjeckani češnjak i lagano popržiti. Dodati toliko temeljca da prekrije odreske i lagano kuhati oko 45 min.

    Dodati sitno sjeckani peršin, ružmarin, sol, drobljeni papar i muškatni oraščić, pustiti da se umak reducira do pola. Kad je meso mekano, zaliti vrhnjem za kuhanje pa dodati par kockica rashlađenog maslaca da se umak lijepo poveže. Poslužiti uz kuhane njoke, koje smo sotirali na maslacu uz dodatak svježe kadulje.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIACabernet Sauvignon vrhunsko crno vino