
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 čaše čaša | Mlijeka Mlijeko | |
100 g g | Gorke čokolade Gorka čokolada | |
2 žlice žlica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
0,5 žličice žličica | Krumpirovog brašna Krumpirovo brašno | |
0,5 žličice žličica | Cimeta Cimet | |
0,5 žličice žličica | Klinčića Klinčić | |
70 ml ml | Kisela vrhnja
Kiselo vrhnje (30%) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVruća začinjena čokolada
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Klinčiće meljemo u mužaru u prah. Smiješamo s cimetom.
U lončiću s debelim dnom otopimo čokoladu polomljenu na komadiće s 3 žlice mlijeka (cijelo vrijeme miješamo). Nakon toga postupno dodajemo ostatak mlijeka, med i začine, te miješamo dok se sastojci ne sažmu.
Zagrijavamo sve do trenutka dok čokolada ne postane vruća (ali ne kipuća). Dodamo krumpirovo brašno i miješamo dok se čokolada ne zgusne. Nalijemo ju u šalice.
Serviranje
Vrhnje istučemo u čvrst snijeg pa stavimo na vruću čokoladu. Ukrasimo cimetom.