
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 čaše čaša | Mlijeka Mlijeko | ||
100 g g | Gorke čokolade Gorka čokolada | ||
2 žlice žlica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
0,5 žličice žličica | Krumpirovog brašna Krumpirovo brašno | ||
0,5 žličice žličica | Cimeta Cimet | ||
0,5 žličice žličica | Klinčića Klinčić | ||
70 ml ml | Kisela vrhnja
Kiselo vrhnje (30%) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVruća začinjena čokolada
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Klinčiće meljemo u mužaru u prah. Smiješamo s cimetom.
U lončiću s debelim dnom otopimo čokoladu polomljenu na komadiće s 3 žlice mlijeka (cijelo vrijeme miješamo). Nakon toga postupno dodajemo ostatak mlijeka, med i začine, te miješamo dok se sastojci ne sažmu.
Zagrijavamo sve do trenutka dok čokolada ne postane vruća (ali ne kipuća). Dodamo krumpirovo brašno i miješamo dok se čokolada ne zgusne. Nalijemo ju u šalice.
Serviranje
Vrhnje istučemo u čvrst snijeg pa stavimo na vruću čokoladu. Ukrasimo cimetom.