Vruća začinjena čokolada

Vruća začinjena čokolada image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   čaše mlijeka
    • 100   g gorke čokolade
    • 2   žlice cvjetnoga meda
    • 0,5   žličice krumpirovog brašna
    • 0,5   žličice cimeta
    • 0,5   žličice klinčića
    • 70   ml kisela vrhnja 30%

Priprema

    Priprema

    Klinčiće meljemo u mužaru u prah. Smiješamo s cimetom.

    U lončiću s debelim dnom otopimo čokoladu polomljenu na komadiće s 3 žlice mlijeka (cijelo vrijeme miješamo). Nakon toga postupno dodajemo ostatak mlijeka, med i začine, te miješamo dok se sastojci ne sažmu.

    Zagrijavamo sve do trenutka dok čokolada ne postane vruća (ali ne kipuća). Dodamo krumpirovo brašno i miješamo dok se čokolada ne zgusne. Nalijemo ju u šalice.

    Serviranje

    Vrhnje istučemo u čvrst snijeg pa stavimo na vruću čokoladu. Ukrasimo cimetom.

Oznake