Priprema:
Waldorfska salata
Sastojci
4
porcije
-
- 100 g jogurta
- žličice soli po želji
- 1 žličica limunov sok
- papra po želji
- 1 žličica smeđi šećer
- 300 g celera
- 2 kom jabuke
- 50 g oraha
- 100 g salate
Priprema
Majonezu i jogurt pomiješati, pikantno začiniti limunovim sokom, soli, paprom i šećerom.
Celer oguliti i naribati na sitne trakice, odmah pomiješati s dresingom. Jabuke oprati, podijeliti na četiri komada, izvaditi koštice, sitno naribati i umiješati. Salatu ostaviti pokrivenu da odstoji najmanje sat vremena u hladnjaku.
Orahe prepržiti u tavi bez dodatka masnoće. Ostaviti da se ohladi na tanjuru, potom grubo nasjeckati. Salatu očistiti, podijeliti na listove, oprati i dobro protresti. Salatom obložiti zdjelu za salatu.
Waldorfsku salatu začiniti, poslužiti na listovima salate i posipati orasima.