
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 g g | Jogurta Jogurt | ||
žličice žličica | Soli
Sol (po želji) | ||
1 žličice žličica | Limunovog soka Limunov sok | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 žličice žličica | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
300 g g | Celera Celer | ||
2 kom kom | Jabuke Jabuka | ||
50 g g | Oraha Orah | ||
100 g g | Salate Salata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listWaldorfska salata
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Majonezu i jogurt pomiješati, pikantno začiniti limunovim sokom, soli, paprom i šećerom.
Celer oguliti i naribati na sitne trakice, odmah pomiješati s dresingom. Jabuke oprati, podijeliti na četiri komada, izvaditi koštice, sitno naribati i umiješati. Salatu ostaviti pokrivenu da odstoji najmanje sat vremena u hladnjaku.
Orahe prepržiti u tavi bez dodatka masnoće. Ostaviti da se ohladi na tanjuru, potom grubo nasjeckati. Salatu očistiti, podijeliti na listove, oprati i dobro protresti. Salatom obložiti zdjelu za salatu.
Waldorfsku salatu začiniti, poslužiti na listovima salate i posipati orasima.