Waldorfska salata

Waldorfska salata image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 100   g jogurta
    •   žličice soli po želji
    • 1   žličica limunov sok
    •   papra po želji
    • 1   žličica smeđi šećer
    • 300   g celera
    • 2   kom jabuke
    • 50   g oraha
    • 100   g salate

Priprema

    Priprema:

    Majonezu i jogurt pomiješati, pikantno začiniti limunovim sokom, soli, paprom i šećerom.

    Celer oguliti i naribati na sitne trakice, odmah pomiješati s dresingom. Jabuke oprati, podijeliti na četiri komada, izvaditi koštice, sitno naribati i umiješati. Salatu ostaviti pokrivenu da odstoji najmanje sat vremena u hladnjaku.

    Orahe prepržiti u tavi bez dodatka masnoće. Ostaviti da se ohladi na tanjuru, potom grubo nasjeckati. Salatu očistiti, podijeliti na listove, oprati i dobro protresti. Salatom obložiti zdjelu za salatu.

    Waldorfsku salatu začiniti, poslužiti na listovima salate i posipati orasima.

Oznake