Zapečena gnijezda od tjestenine s dimljenim lososom i špinatom

Zapečena gnijezda od tjestenine s dimljenim lososom i špinatom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 200   g tagliatelle
    • 500   g špinata
    • 2   žlice maslinova ulja
    •   muškatna oraščića po želji
    • 300   g dimljenih lososa
    • 200   g kisela vrhnja
    • 2   kom jaja
    • 100   ml mlijeka
    • 2   kuglice mozzarelle

Priprema

    Priprema:

    Tagliatelle kuhati 4 minute u vreloj posoljenoj vodi. Ocijediti pa ohladiti.

    Nasjeckati luk pa sa špinatom pirjati na vrućem ulju. Kad tekućina ispari, posoliti, popapriti i začiniti muškatnim oraščićem.

    Staviti u namašćenu posudu.

    Losos narezati na trakice, 2/3 pomiješati sa špinatom. Smjesu pomiješati sa špinatom i lososom. Vilicom tjesteninu oblikovati u gnijezda, pa na svako staviti malo lososa. U namašćenu posudu za pečenje gnijezda slagati jedno do drugog.

    Kiselo vrhnje, mlijeko i jaja pomiješati, posoliti i popapriti pa preliti preko tjestenine. Posuti krupno naribanom mozzarellom.

    Peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta.

    Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa JAR Chardonnay / Colombard (EUA)