
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
200 g g | Tagliatelle Tagliatella | |
500 g g | Špinata Špinat | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (po želji) | ||
300 g g | Dimljenih lososa Dimljeni losos | |
200 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
2 kom kom | Jaja Jaje | |
100 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
2 kuglice kuglica | Mozzarelle Mozzarella |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZapečena gnijezda od tjestenine s dimljenim lososom i špinatom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Tagliatelle kuhati 4 minute u vreloj posoljenoj vodi. Ocijediti pa ohladiti.
Nasjeckati luk pa sa špinatom pirjati na vrućem ulju. Kad tekućina ispari, posoliti, popapriti i začiniti muškatnim oraščićem.
Staviti u namašćenu posudu.
Losos narezati na trakice, 2/3 pomiješati sa špinatom. Smjesu pomiješati sa špinatom i lososom. Vilicom tjesteninu oblikovati u gnijezda, pa na svako staviti malo lososa. U namašćenu posudu za pečenje gnijezda slagati jedno do drugog.
Kiselo vrhnje, mlijeko i jaja pomiješati, posoliti i popapriti pa preliti preko tjestenine. Posuti krupno naribanom mozzarellom.
Peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta.
Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa JAR Chardonnay / Colombard (EUA)