Više za vas!
Zapečena gnijezda od tjestenine s dimljenim lososom i špinatom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
1 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
200 g g Tagliatelle Tagliatella
500 g g Špinata Špinat
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Muškatna oraščića Muškatni oraščić
(po želji)
300 g g Dimljenih lososa Dimljeni losos
200 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
2 kom kom Jaja Jaje
100 ml ml Mlijeka Mlijeko
2 kuglice kuglica Mozzarelle Mozzarella

Zapečena gnijezda od tjestenine s dimljenim lososom i špinatom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Tagliatelle kuhati 4 minute u vreloj posoljenoj vodi. Ocijediti pa ohladiti.

Nasjeckati luk pa sa špinatom pirjati na vrućem ulju. Kad tekućina ispari, posoliti, popapriti i začiniti muškatnim oraščićem.

Staviti u namašćenu posudu.

Losos narezati na trakice, 2/3 pomiješati sa špinatom. Smjesu pomiješati sa špinatom i lososom. Vilicom tjesteninu oblikovati u gnijezda, pa na svako staviti malo lososa. U namašćenu posudu za pečenje gnijezda slagati jedno do drugog.

Kiselo vrhnje, mlijeko i jaja pomiješati, posoliti i popapriti pa preliti preko tjestenine. Posuti krupno naribanom mozzarellom.

Peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta.

Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa JAR Chardonnay / Colombard (EUA)