Više za vas!
Zapečena pastrva u vinu

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Pastrve Pastrva
200 g g Krumpira Krumpir
1 kom kom Limuna Limun
100 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
30 g g Krušnih mrvica Krušne mrvice
20 g g Peršina Peršin
-0,01 Matovilca Matovilac
(po želji)
50 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)

Zapečena pastrva u vinu

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(9)

Priprema

Priprema:
Očišćene pastrve posolite i uvaljajte u krušne mrvice. Pastrve stavite u manji duboki pleh. Pastrvama dodajte na šnite narezani limun, malo ulja ili maslaca i podlijte ih s bijelim vinom. Masline pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva.
Za to vrijeme pripremite krumpir. Krumpir ogulite i skuhajte ga u posoljenoj vodi. Skuhani krumpir raspolovite vilicom te ga tako zdrobljenog prelijte s malo vrhnja i začinite sa soli, paprom i sjeckanim peršinom.
Pastrvu poslužite toplu uz umak od pečenja i kuhane krumpire s vrhnjem.