Zapečena pastrva u vinu

Zapečena pastrva u vinu image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

2 osoba
    • 2   kom pastrve
    • 200   g krumpira
    • 1   kom limun
    • 100   ml bijelo vino
    • 30   g krušnih mrvica
    • 20   g peršina
    • 50   g kisela vrhnja
    •   soli
    •   papra
    •   maslinova ulja

Priprema

    Očišćene pastrve posolite i uvaljajte u krušne mrvice. Pastrve stavite u manji duboki pleh. Pastrvama dodajte na šnite narezani limun, malo ulja ili maslaca i podlijte ih s bijelim vinom. Masline pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite krumpir. Krumpir ogulite i skuhajte ga u posoljenoj vodi. Skuhani krumpir raspolovite vilicom te ga tako zdrobljenog prelijte s malo vrhnja i začinite sa soli, paprom i sjeckanim peršinom. Pastrvu poslužite toplu uz umak od pečenja i kuhane krumpire s vrhnjem.