Očišćene pastrve posolite i uvaljajte u krušne mrvice. Pastrve stavite u manji duboki pleh. Pastrvama dodajte na šnite narezani limun, malo ulja ili maslaca i podlijte ih s bijelim vinom. Masline pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite krumpir. Krumpir ogulite i skuhajte ga u posoljenoj vodi. Skuhani krumpir raspolovite vilicom te ga tako zdrobljenog prelijte s malo vrhnja i začinite sa soli, paprom i sjeckanim peršinom. Pastrvu poslužite toplu uz umak od pečenja i kuhane krumpire s vrhnjem.
Zapečena pastrva u vinu
Sastojci
2
osoba
-
- 2 kom pastrve
- 200 g krumpira
- 1 kom limun
- 100 ml bijelo vino
- 30 g krušnih mrvica
- 20 g peršina
- 50 g kisela vrhnja
- soli
- papra
- maslinova ulja