
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kom kom | Pastrve Pastrva | ||
200 g g | Krumpira Krumpir | ||
1 kom kom | Limuna Limun | ||
100 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | ||
30 g g | Krušnih mrvica Krušne mrvice | ||
20 g g | Peršina Peršin | ||
-0,01 | Matovilca
Matovilac (po želji) | ||
50 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZapečena pastrva u vinu
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Očišćene pastrve posolite i uvaljajte u krušne mrvice. Pastrve stavite u manji duboki pleh. Pastrvama dodajte na šnite narezani limun, malo ulja ili maslaca i podlijte ih s bijelim vinom. Masline pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva.
Za to vrijeme pripremite krumpir. Krumpir ogulite i skuhajte ga u posoljenoj vodi. Skuhani krumpir raspolovite vilicom te ga tako zdrobljenog prelijte s malo vrhnja i začinite sa soli, paprom i sjeckanim peršinom.
Pastrvu poslužite toplu uz umak od pečenja i kuhane krumpire s vrhnjem.