
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 - 30 g g | Đumbira Đumbir | |
1,2 kg kg | Višnje Višnja | |
60 ml ml | Limunovog soka Limunov sok | |
3 - 4 žlice žlica | Ruma
Rum (40%) | |
500 g g | Želiranoga šećera Želirani šećer |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listŽele od višanja s đumbirom i rumom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Višnjama izvaditi koštice, oprati, ocijediti i u loncu lagano zgnječiti gnječilicom za krumpir. Dodati 100 ml vode, zakuhati do vrenja i kuhati još 5 minuta, dok višnje ne upiju sok. Tekućinu procijediti kroz gazu i ostaviti da se višnje ocijede, pri tome sačuvati iscijeđeni sok. Višnje iscijediti. Izmjeriti 750 ml soka, ako je potrebno dodati malo vode.
Đumbir oguliti i narezati na tanke ploške. Staviti kuhati u visoki lonac zajedno sa sokom od višanja, limunovim sokom i želirnim šećerom.Kuhati do vrenja uz povremeno miješanje. Zatim neka ključa još oko 4 minute, uz miješanje. Dodati rum i odmah do vrha puniti staklenke oprane u vrućoj vodi, pri čemu ploške đumbira ravnomjerno raspodijeliti u staklenke. Staklenke dobro zatvoriti.