Više za vas!
Žele od višanja s đumbirom i rumom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 - 30 g g Đumbira Đumbir
1,2 kg kg Višnje Višnja
60 ml ml Limunovog soka Limunov sok
3 - 4 žlice žlica Ruma Rum
(40%)
500 g g Želiranoga šećera Želirani šećer

Žele od višanja s đumbirom i rumom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(1)

Priprema

Priprema:

Višnjama izvaditi koštice, oprati, ocijediti i u loncu lagano zgnječiti gnječilicom za krumpir. Dodati 100 ml vode, zakuhati do vrenja i kuhati još 5 minuta, dok višnje ne upiju sok. Tekućinu procijediti kroz gazu i ostaviti da se višnje ocijede, pri tome sačuvati iscijeđeni sok. Višnje iscijediti. Izmjeriti 750 ml soka, ako je potrebno dodati malo vode.

Đumbir oguliti i narezati na tanke ploške. Staviti kuhati u visoki lonac zajedno sa sokom od višanja, limunovim sokom i želirnim šećerom.Kuhati do vrenja uz povremeno miješanje. Zatim neka ključa još oko 4 minute, uz miješanje. Dodati rum i odmah do vrha puniti staklenke oprane u vrućoj vodi, pri čemu ploške đumbira ravnomjerno raspodijeliti u staklenke. Staklenke dobro zatvoriti.

Tagovi

Deserti