Priprema
Cijela jaja i žumanjak stavimo u blender. Špinat operemo i dodamo u blender. Grana Padano sir naribamo i dodamo sastojcima u blenderu.
Zakuhamo vodu i kada zakipi, 2 žlice dodamo sastojcima u blenderu. Sve izblendamo u glatku zelenu Carbonara smjesu.
Zakuhalu vodu dobro posolimo, dodamo špagete i kuhamo ih prema upustvima na pakiranju. U zagrijanu tavu sipamo maslinovo ulje, dodamo zdrobljeni režanj češnjaka da infuzira ulje.
Pancetti maknemo kožu i narežemo ju na trakice. Iz tave izvadimo češnjak i na vruće ulje dodamo trakice pancette, da pohrskave. Skroz smanjimo vatru u tavi ili ju ugasimo ako je dovoljno vruća. Na hrskavu pancettu dodamo kuhane špagete i prelijemo zelenom Carbonara smjesom. Promiješamo i dodamo malo škrobne vode od kuhanja pašte, da Carbonara bude sočna. Promiješamo da se sastojci sjedine i serviramo u tanjur. Na gotovu Carbonaru naribamo malo Grana Padano sira i popaprimo.