Zelena carbonara

Zelena carbonara
Težina pripremeSrednje
Priprema30 min

Priprema

  1. Cijela jaja i žumanjak stavimo u blender. Špinat operemo i dodamo u blender. Grana Padano sir naribamo i dodamo sastojcima u blenderu.

  2. Zakuhamo vodu i kada zakipi, 2 žlice dodamo sastojcima u blenderu. Sve izblendamo u glatku zelenu Carbonara smjesu.

  3. Zakuhalu vodu dobro posolimo, dodamo špagete i kuhamo ih prema upustvima na pakiranju. U zagrijanu tavu sipamo maslinovo ulje, dodamo zdrobljeni režanj češnjaka da infuzira ulje.

  4. Pancetti maknemo kožu i narežemo ju na trakice. Iz tave izvadimo češnjak i na vruće ulje dodamo trakice pancette, da pohrskave. Skroz smanjimo vatru u tavi ili ju ugasimo ako je dovoljno vruća. Na hrskavu pancettu dodamo kuhane špagete i prelijemo zelenom Carbonara smjesom. Promiješamo i dodamo malo škrobne vode od kuhanja pašte, da Carbonara bude sočna. Promiješamo da se sastojci sjedine i serviramo u tanjur. Na gotovu Carbonaru naribamo malo Grana Padano sira i popaprimo.