
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 stručka stručak | Šparoge
Šparoga (500 g) | |
500 g g | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | |
1 stručka stručak | Mladoga luka Mladi luk | |
4 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
4 žlice žlica | Soja umaka Soja umak | |
Kajenskoga papra
Kajenski papar (po želji) | ||
100 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
1 žlice žlica | Gustina Gustin | |
3 žlice žlica | Likera od višnje Liker od višnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZelene šparoge i svinjski file iz voka
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Svinjski file oprati, tapkanjem osušiti i narezati na ploške debljine 1/2 cm. Šparoge oprati, donju trećinu oguliti i ukoso rezati ploškice. Mladi luk oprati i narezati na kolutove.
File zapeći na 2-3 žlice suncokretovog ulja u voku ili tavi. Češnjak oguliti, istisnuti i dodati mesu; začiniti s 2 žlice umaka od soje i kajenskim paprom. Izvaditi meso. Zagrijati preostalo ulje i u njemu peći šparoge s proljetnim lukom 2 minute. Dodati višnjevac, preostali umak od soje i povrtni temeljac, začiniti kajenskim paprom i sokom od limete. Ponovno dodati meso i ostaviti kratko da se prokuha. Gustin pomiješati s malo hladne vode, dodati tekućini da se zgusne, začiniti.
K tome poslužiti rižu ili kinesku tjesteninu.
Preporuka za vino uz jelo:Giulio Pasotti Pinot Grigio delle Venezie DOP