Više za vas!
Zelene šparoge i svinjski file iz voka

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 stručka stručak Šparoge Šparoga
(500 g)
500 g g Svinjska kotleta Svinjski kotlet
1 stručka stručak Mladoga luka Mladi luk
4 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
4 žlice žlica Soja umaka Soja umak
Kajenskoga papra Kajenski papar
(po želji)
100 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
1 žlice žlica Gustina Gustin
3 žlice žlica Likera od višnje Liker od višnje

Zelene šparoge i svinjski file iz voka

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(20)

Priprema

Priprema:

Svinjski file oprati, tapkanjem osušiti i narezati na ploške debljine 1/2 cm. Šparoge oprati, donju trećinu oguliti i ukoso rezati ploškice. Mladi luk oprati i narezati na kolutove.

File zapeći na 2-3 žlice suncokretovog ulja u voku ili tavi. Češnjak oguliti, istisnuti i dodati mesu; začiniti s 2 žlice umaka od soje i kajenskim paprom. Izvaditi meso. Zagrijati preostalo ulje i u njemu peći šparoge s proljetnim lukom 2 minute. Dodati višnjevac, preostali umak od soje i povrtni temeljac, začiniti kajenskim paprom i sokom od limete. Ponovno dodati meso i ostaviti kratko da se prokuha. Gustin pomiješati s malo hladne vode, dodati tekućini da se zgusne, začiniti.

K tome poslužiti rižu ili kinesku tjesteninu.

Preporuka za vino uz jelo:Giulio Pasotti Pinot Grigio delle Venezie DOP