Zelene šparoge i svinjski file iz voka

Zelene šparoge i svinjski file iz voka image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   stručak šparoga 500 g
    • 500   g svinjska kotleta
    • 1   stručak mladi luk
    • 4   žlice suncokretova ulja
    • 1   češanj češnjak
    • 4   žlice soja umaka
    •   kajenskoga papra po želji
    • 100   ml povrtnoga temeljaca
    • 1   žlica gustin
    • 3   žlice likera od višnje

Priprema

    Priprema:

    Svinjski file oprati, tapkanjem osušiti i narezati na ploške debljine 1/2 cm. Šparoge oprati, donju trećinu oguliti i ukoso rezati ploškice. Mladi luk oprati i narezati na kolutove.

    File zapeći na 2-3 žlice suncokretovog ulja u voku ili tavi. Češnjak oguliti, istisnuti i dodati mesu; začiniti s 2 žlice umaka od soje i kajenskim paprom. Izvaditi meso. Zagrijati preostalo ulje i u njemu peći šparoge s proljetnim lukom 2 minute. Dodati višnjevac, preostali umak od soje i povrtni temeljac, začiniti kajenskim paprom i sokom od limete. Ponovno dodati meso i ostaviti kratko da se prokuha. Gustin pomiješati s malo hladne vode, dodati tekućini da se zgusne, začiniti.

    K tome poslužiti rižu ili kinesku tjesteninu.

    Preporuka za vino uz jelo:Giulio Pasotti Pinot Grigio delle Venezie DOP