Priprema:
Zelene šparoge i svinjski file iz voka
Sastojci
-
- 1 stručak šparoga 500 g
- 500 g svinjska kotleta
- 1 stručak mladi luk
- 4 žlice suncokretova ulja
- 1 češanj češnjak
- 4 žlice soja umaka
- kajenskoga papra po želji
- 100 ml povrtnoga temeljaca
- 1 žlica gustin
- 3 žlice likera od višnje
Priprema
Svinjski file oprati, tapkanjem osušiti i narezati na ploške debljine 1/2 cm. Šparoge oprati, donju trećinu oguliti i ukoso rezati ploškice. Mladi luk oprati i narezati na kolutove.
File zapeći na 2-3 žlice suncokretovog ulja u voku ili tavi. Češnjak oguliti, istisnuti i dodati mesu; začiniti s 2 žlice umaka od soje i kajenskim paprom. Izvaditi meso. Zagrijati preostalo ulje i u njemu peći šparoge s proljetnim lukom 2 minute. Dodati višnjevac, preostali umak od soje i povrtni temeljac, začiniti kajenskim paprom i sokom od limete. Ponovno dodati meso i ostaviti kratko da se prokuha. Gustin pomiješati s malo hladne vode, dodati tekućini da se zgusne, začiniti.
K tome poslužiti rižu ili kinesku tjesteninu.
Preporuka za vino uz jelo:Giulio Pasotti Pinot Grigio delle Venezie DOP