Lista za kupovinu Omiljeni recepti
« Natrag

Fileti pilećih prsa u umaku od đumbira i naranče

Glavno jelo

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

35 Minuta
Trajanje
Zahtjevnost pripreme
Printaj Predloži

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 35 Minuta

Priprema:

Piletinu oprati, osušiti lagano ubrusom i odstraniti žilice. Zapeći s obje strane u vrućem ulju u tavi prikladnoj za pećnicu, začiniti solju i paprom. Naranču oprati u vrućoj vodi, koru sitno naribati, sok iscijediti. Pomiješati 1 žličicu soka i koru naranče, 2 žličice sojinog umaka i med. Rajčice oprati, cvjetne grančice ne skidati. Dodati piletini i filete premazati s malo marinade. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta, pri tome više puta premazivati marinadom.

Rižu skuhati u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.

Đumbir i ljutiku oguliti i sitno nasjeckati. Mini rajčice i piletinu izvaditi iz tave i ostaviti na toplom. Đumbir i ljutiku kratko propržiti na masnoći od pečenja. Zaliti ostatkom soka od naranče i vrućim temeljcem te kratko prokuhati. Začiniti preostalim umakom od soje, solju i paprom, eventualno lagano zgusnuti jestivim škrobom. Piletinu narezati, dodati rajčice, rižu i umak.