Lista za kupovinu Omiljeni recepti
« Natrag

Kineski kolačići sudbine

Deserti

Dodaj u omiljene

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

60 Minuta
Trajanje
Zahtjevnost pripreme
Printaj Predloži

Recept je dodan u omiljene

Recept je već dodan u omiljene

Upute za pripremu

Vrijeme kuhanja: 60 Minuta

Priprema

Maslac otopimo i ostavimo da se ohladi. Šećer u prahu prosijemo kroz sito. Bjelanjak sa solju istučemo u čvrst snijeg. Postepeno dodamo šećer u prahu, stalno miješajući, pa istučemo da postane gusta krema. Dodamo brašno koje smo prosijali kroz sito i maslac, kratkotrajno promiješamo.

Na komadu papira za pečenje nacrtamo  2 kruga (svaki promjera od 9-10 cm). Na svaki od njih stavimo po jednu žličicu smjese pa je tanko i ravnomjerno rasporedimo pomoću palete ili noža. Pečemo 4-5 minuta u pećnici zagrijanoj do 200°C, dok rubovi kruga ne dobiju zlatno žutu boju.

Lim izvadimo iz pećnice, na svaki krug stavimo po jedan papirić s porukom i pomoću  palete presavijemo na pola, a poslije na strani spojenog ruba preko ruba objesimo šalice kako bismo ga oblikovali na kineski način. Ostavimo da se ohlade. Ostatak kolačića ispečemo od preostale smjese. Kolačiće hermetički zatvorimo.

Savjet: najbolje je peći samo po nekoliko kolačića, jer brzo postaju tvrdi kad se ohlade.