Priprema:
Azijska marinada
Sastojci
4
porcije
-
- 4 kom mladoga luka
- 3 češnjaka češnja
- 2 limunske trave struka
- 30 g đumbira
- 1 kom limeta
- 4 žlice soja umaka
- 2 žlice cvjetnoga meda
- 100 ml suncokretova ulja
- 1 prstohvat papar
- cimeta na vrh noža
- korijandera na vrh noža
Priprema
Mladi luk oprati i sitno nasjeckati. Limunovu travu oprati, odstraniti vanjski drvenasti dio, a meku jezgru nasjeckati. Oguliti đumbir i češnjak i sitno nasjeckati
Sve pomiješati sa sokom i koricom limete, umakom od soje, medom i uljem. Dobro začiniti paprom, cimetom i korijanderom.
Savjet: U ovoj marinadi možete marinirati npr. pureće odreske, piletinu ili svinjetinu ili tofu u trajanju od 1-2 sata. Marinada je također ukusna i kao umak za pripremu jela u woku: pri tome usitnjeno povrće jednostavno pirjati u woku uz povremeno miješanje, dodati marinadu i kratko prokuhati.