
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | ||
3 | Češnjaka
Češnjak (češnja) | ||
2 | Limunske trave
Limunska trava (struka) | ||
30 g g | Đumbira Đumbir | ||
1 kom kom | Limete Limeta | ||
4 žlice žlica | Soja umaka Soja umak | ||
2 žlice žlica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
100 ml ml | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
1 prstohvata prstohvat | Papra Papar | ||
Cimeta
Cimet (na vrh noža) | |||
Korijandera
Korijander (na vrh noža) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listAzijska marinada
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mladi luk oprati i sitno nasjeckati. Limunovu travu oprati, odstraniti vanjski drvenasti dio, a meku jezgru nasjeckati. Oguliti đumbir i češnjak i sitno nasjeckati
Sve pomiješati sa sokom i koricom limete, umakom od soje, medom i uljem. Dobro začiniti paprom, cimetom i korijanderom.
Savjet: U ovoj marinadi možete marinirati npr. pureće odreske, piletinu ili svinjetinu ili tofu u trajanju od 1-2 sata. Marinada je također ukusna i kao umak za pripremu jela u woku: pri tome usitnjeno povrće jednostavno pirjati u woku uz povremeno miješanje, dodati marinadu i kratko prokuhati.