
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | |
3 | Češnjaka
Češnjak (češnja) | |
2 | Limunske trave
Limunska trava (struka) | |
30 g g | Đumbira Đumbir | |
1 kom kom | Limete Limeta | |
4 žlice žlica | Soja umaka Soja umak | |
2 žlice žlica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
100 ml ml | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
1 prstohvata prstohvat | Papra Papar | |
Cimeta
Cimet (na vrh noža) | ||
Korijandera
Korijander (na vrh noža) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAzijska marinada
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mladi luk oprati i sitno nasjeckati. Limunovu travu oprati, odstraniti vanjski drvenasti dio, a meku jezgru nasjeckati. Oguliti đumbir i češnjak i sitno nasjeckati
Sve pomiješati sa sokom i koricom limete, umakom od soje, medom i uljem. Dobro začiniti paprom, cimetom i korijanderom.
Savjet: U ovoj marinadi možete marinirati npr. pureće odreske, piletinu ili svinjetinu ili tofu u trajanju od 1-2 sata. Marinada je također ukusna i kao umak za pripremu jela u woku: pri tome usitnjeno povrće jednostavno pirjati u woku uz povremeno miješanje, dodati marinadu i kratko prokuhati.