Azijska marinada

Azijska marinada image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

4 porcije
    • 4   kom mladoga luka
    • 3   češnjaka češnja
    • 2   limunske trave struka
    • 30   g đumbira
    • 1   kom limeta
    • 4   žlice soja umaka
    • 2   žlice cvjetnoga meda
    • 100   ml suncokretova ulja
    • 1   prstohvat papar
    •   cimeta na vrh noža
    •   korijandera na vrh noža

Priprema

    Priprema:

    Mladi luk oprati i sitno nasjeckati. Limunovu travu oprati, odstraniti vanjski drvenasti dio, a meku jezgru nasjeckati. Oguliti đumbir i češnjak i sitno nasjeckati

    Sve pomiješati sa sokom i koricom limete, umakom od soje, medom i uljem. Dobro začiniti paprom, cimetom i korijanderom.

    Savjet: U ovoj marinadi možete marinirati npr. pureće odreske, piletinu ili svinjetinu ili tofu u trajanju od 1-2 sata. Marinada je također ukusna i kao umak za pripremu jela u woku: pri tome usitnjeno povrće jednostavno pirjati u woku uz povremeno miješanje, dodati marinadu i kratko prokuhati.