Priprema:
Azijske lađe s kozicama
Sastojci
-
- 200 g kozica
- 1 stručak rotkvica
- 4 kom mladoga luka
- 200 g ananasa
- 1 kom paprika
- 2 češnja češnjaka
- 100 g indijski oraščić
- 1 korijen đumbir
- 4 žlice suncokretova ulja
- 4 - 6 žlice soja umaka
- soli po želji
- 2 - 3 žličice cvjetnoga meda
- papra po želji
- 2 glavice cikorije
Priprema
Kozice oprati, tapkanjem osušiti i grubo nasjeckati. Mladi luk oprati i sitno nasjeckati. Rotkvice oprati i narezati na sitne kockice. Papriku oprati, izvaditi koštice i narezati na sitne kockice. Ananas oguliti, ukloniti tvrdu jezgru i plod također narezati na kockice. Indijske oraščiće grubo nasjeckati.
Češnjak i đumbir oguliti, sitno nasjeckati i zapeći u vrućem ulju oko 1 minutu, potom ostaviti da se ohladi. Pomiješati s umakom od soje, sokom od limete i medom; posoliti i popapriti. Pomiješati s pripremljenim sastojcima i ostaviti da se prožima u hladnjaku oko 60 minuta.
Prije posluživanja očistiti i oprati cikoriju, ostaviti je da se dobro ocijedi i odvojiti 16-20 listova. Salatu još jednom začiniti i složiti porcije u salatu.
Preporuka za vino uz jelo: TRAMINAC WINEMAKERS OF CROATIA 2016 iliGRAŠEVINA WINEMAKERS OF CROATIA 2016