Blagdanski žele

Blagdanski žele
Težina pripremeLagano
Kuhanje2:00 h

Priprema

    Priprema

    Žele od višnje otopimo u vrućoj vodi, smanjujući za 1/3 količinu vode koju je preporučio proizvođač. Odvojeno, a na isti način, pripremamo žele od bazge. Posude s želeom stavljamo u hladnjak dok se sasvim ne stisne.

    Kad je žele gotov, žele prelijemo sa 70 ml vruće vode i stavljamo na stranu.

    Vrhnje nalijemo u zdjelicu, dodamo šećer i sve zajedno skuhamo. U vruće vrhnje dodamo namočeni žele i sve zajedno promiješamo, sve dok se žele ne rastopi. Smjesu hladimo, ali pazimo da se ponovo ne stisne.

    Gotov žele vadimo iz posude i narežemo na kocke. Prebacujemo ga u silikonsku posudu za pečenje ili na lim obložen prehrambenom folijom. Žele prelijemo ohlađenim vrhnjem i ponovo stavljamo u hladnjak. Kad vrhnje očvrsne, sve zajedno vadimo iz kalupa i narežemo na kocke.