Priprema
Priprema brancina i povrća: Očišćenu ribu dobro isperemo, izvadimo joj škrge ako nije očišćena do kraja. Opranu ribu posušimo kuhinjskim ubrusom. U utrobu ribe stavimo nekoliko listića ružmarina. Ribu posložimo u duboki pekač, koji smo prethodno obložili papirom za pečenje. Komorač operemo i narežemo na četvrtine. Četvrtinama maknemo stručak, a ostalo narežemo na listiće. Šparoge operemo i odrežemo im krajeve, da ostanu oko 8 cm duge. Tikvicu operemo i prerežemo je na 3 komada dužine oko 8 cm. Svakom komadu odrežemo vanjski dio mesa, a spužvastu unutrašnjost koja ostane ne koristimo dalje. Mesnati dio tikvice narežemo na štapiće debljine oko 0,5 cm. Mladi luk operemo i narežemo na komade dužine oko 8 cm, počevši od donjeg bijelog dijela. Priprema smjese i pečenje brancina: Stručak peršina operemo, grubo nasjeckamo i stavimo u posudu. Dodamo nekoliko kapi maslinova ulja i malo vode, tek toliko da štapnim mikserom peršin možemo razraditi u gustu smjesu. Smjesi kada je gotova dodamo 3 bjelanjka i naribanu koricu limuna. Promiješamo i smjesu prelijemo preko krupne soli. Ostala 3 bjelanjka istučemo u snijeg, koji također dodamo smjesi soli. Promiješamo i smjesu prelijemo preko brancina u pekaču. Gurnemo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C. Pečemo 35-40 minuta, izvadimo i pustimo 5 minuta da se hladi. Batom za meso polomimo koru od soli i nježno izvadimo zapečene brancine. Marinirano povrće: U tavu na jačoj vatri dodamo nekoliko kapi maslinova ulja i narezani komorač. Prodinstamo pola minute. Dodamo šparoge, tikvice i mladi luk. Lagano posolimo i popaprimo te miješajući prodinstamo oko minute. Maknemo s vatre i povrće prebacimo u duboki tanjur ili zdjelu. Sitno sjeckani češnjak pomiješamo sa sokom limuna, balzamičnim octom, nekoliko kapi čili umaka, maslinovim uljem i sjeckanim bosiljkom. Dodamo na četvrtine narezanu cherry rajčicu, lagano posolimo i popaprimo te prelijemo preko zapečenog povrća.