
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Brancina Brancin | ||
1,5 kg kg | Soli
Sol (krupna morska) | ||
6 kom kom | Bjelanjaka Bjelanjak | ||
1 stručka stručak | Peršina Peršin | ||
1 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
1 kom kom | Limuna Limun | ||
1 kom kom | Komorača Komorač | ||
1 kom kom | Tikvice Tikvica | ||
1 stručka stručak | Zelene šparoge Zelene šparoge | ||
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | ||
Cherry rajčice
Cherry rajčica (po želji) | |||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat | ||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Bosiljka
Bosiljak (po želji) | |||
Chili umak
Chili umak (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBrancin u soli s mariniranim povrćem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema brancina i povrća:
Očišćenu ribu dobro isperemo, izvadimo joj škrge ako nije očišćena do kraja. Opranu ribu posušimo kuhinjskim ubrusom. U utrobu ribe stavimo nekoliko listića ružmarina. Ribu posložimo u duboki pekač, koji smo prethodno obložili papirom za pečenje. Komorač operemo i narežemo na četvrtine. Četvrtinama maknemo stručak, a ostalo narežemo na listiće. Šparoge operemo i odrežemo im krajeve, da ostanu oko 8 cm duge. Tikvicu operemo i prerežemo je na 3 komada dužine oko 8 cm. Svakom komadu odrežemo vanjski dio mesa, a spužvastu unutrašnjost koja ostane ne koristimo dalje. Mesnati dio tikvice narežemo na štapiće debljine oko 0,5 cm. Mladi luk operemo i narežemo na komade dužine oko 8 cm, počevši od donjeg bijelog dijela.
Priprema smjese i pečenje brancina:
Stručak peršina operemo, grubo nasjeckamo i stavimo u posudu. Dodamo nekoliko kapi maslinova ulja i malo vode, tek toliko da štapnim mikserom peršin možemo razraditi u gustu smjesu. Smjesi kada je gotova dodamo 3 bjelanjka i naribanu koricu limuna. Promiješamo i smjesu prelijemo preko krupne soli. Ostala 3 bjelanjka istučemo u snijeg, koji također dodamo smjesi soli. Promiješamo i smjesu prelijemo preko brancina u pekaču. Gurnemo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C.
Pečemo 35-40 minuta, izvadimo i pustimo 5 minuta da se hladi. Batom za meso polomimo koru od soli i nježno izvadimo zapečene brancine.
Marinirano povrće:
U tavu na jačoj vatri dodamo nekoliko kapi maslinova ulja i narezani komorač. Prodinstamo pola minute. Dodamo šparoge, tikvice i mladi luk. Lagano posolimo i popaprimo te miješajući prodinstamo oko minute. Maknemo s vatre i povrće prebacimo u duboki tanjur ili zdjelu. Sitno sjeckani češnjak pomiješamo sa sokom limuna, balzamičnim octom, nekoliko kapi čili umaka, maslinovim uljem i sjeckanim bosiljkom. Dodamo na četvrtine narezanu cherry rajčicu, lagano posolimo i popaprimo te prelijemo preko zapečenog povrća.