Bruschetta s maslinama, mozzarellom i smokvama

Bruschetta s maslinama, mozzarellom i smokvama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

2 porcije
    • 0,5   kugle mozzarelle
    • 5   kom bosiljka
    • 2   kom smokve
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   češanj češnjak
    • 2   - 3   žlice maslinova ulja
    • 40   g crnih maslina
    • 1   - 2   žličice octa
    • 4   režnja ciabatte

Priprema

    Priprema:

    Mozzarellu i masline ocijediti i nasjeckati na sitne kocke. Smokve pažljivo očistiti, jednu rasjeći na četiri dijela i odložiti na stranu. Drugu smokvu nasjeckati na sitne kockice i pomiješati s mozzarellom i maslinama. Otkinuti listiće s 3 peteljke bosiljka, sitno ih nasjeckati, umiješati i začiniti octom, solju i paprom.

    Kriške kruha lagano zapeći. Češnjak oguliti, prerezati na pola, kruh dobro natrljati češnjakom i pokapati uljem. Na to raspodijeliti masu s mozzarellom, svaki komad ukrasiti četvrtinom smokve i preostalim bosiljkom i mljevenim crnim paprom.

Oznake