Priprema:
Bruschetta s maslinama, mozzarellom i smokvama
Sastojci
2
porcije
-
- 0,5 kugle mozzarelle
- 5 kom bosiljka
- 2 kom smokve
- papra po želji
- soli po želji
- 1 češanj češnjak
- 2 - 3 žlice maslinova ulja
- 40 g crnih maslina
- 1 - 2 žličice octa
- 4 režnja ciabatte
Priprema
Mozzarellu i masline ocijediti i nasjeckati na sitne kocke. Smokve pažljivo očistiti, jednu rasjeći na četiri dijela i odložiti na stranu. Drugu smokvu nasjeckati na sitne kockice i pomiješati s mozzarellom i maslinama. Otkinuti listiće s 3 peteljke bosiljka, sitno ih nasjeckati, umiješati i začiniti octom, solju i paprom.
Kriške kruha lagano zapeći. Češnjak oguliti, prerezati na pola, kruh dobro natrljati češnjakom i pokapati uljem. Na to raspodijeliti masu s mozzarellom, svaki komad ukrasiti četvrtinom smokve i preostalim bosiljkom i mljevenim crnim paprom.