Priprema:
Bruschette s umakom od maline i ružmarina
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 žlica maslinovo ulje
- soli po želji
- 1 žličica balzamični ocat
- 2 žličice šećera
- papra po želji
- 1 - 2 grančice ružmarina
- 250 g maline
- 80 g sirnog namaza
- 4 režnja baguetta
Priprema
Crveni luk ogulimo, nasjeckamo i popržimo na zagrijanom maslinovom ulju dok se ne zastakli. Dodamo ocat pa začiniti solju, paprom i šećerom. Ružmarin sitno nasjeckati (iglice prvo oguliti s grančica). Luku dodati maline i ružmarin pa 1 minutu kratko prokuhati. Ostaviti da se ohladi.
Svaku krišku kruha namazati sirnim namazom pa dodati umak
Savjet:
Umak možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana, u dobro zatvorenoj posudi. Jednako dobro prija uz sir ili meso.