Bruschette s umakom od maline i ružmarina

Bruschette s umakom od maline i ružmarina image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 1   žlica maslinovo ulje
    •   soli po želji
    • 1   žličica balzamični ocat
    • 2   žličice šećera
    •   papra po želji
    • 1   - 2   grančice ružmarina
    • 250   g maline
    • 80   g sirnog namaza
    • 4   režnja baguetta

Priprema

    Priprema:

    Crveni luk ogulimo, nasjeckamo i popržimo na zagrijanom maslinovom ulju dok se ne zastakli. Dodamo ocat pa začiniti solju, paprom i šećerom. Ružmarin sitno nasjeckati (iglice prvo oguliti s grančica). Luku dodati maline i ružmarin pa 1 minutu kratko prokuhati. Ostaviti da se ohladi.

    Svaku krišku kruha namazati sirnim namazom pa dodati umak

    Savjet:

    Umak možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana, u dobro zatvorenoj posudi. Jednako dobro prija uz sir ili meso.