Priprema mesa:
Carsko meso i punjeni krumpir by Uvijek gladna
Sastojci
2
osoba
-
- 4 kom svinjska carska mesa
- papra po želji
- soli po želji
- 1 režanj češnjak
- suncokretova ulja po želji
- 3 žlice milerama
- 4 kom krumpira
- 3 žlice kisela vrhnja
- crvene paprike po želji
- 1 kom mladi luk zeleni dio
- 50 g slanine sitno rezano
Priprema
Meso marinirajte nekoliko sati, pecite kratko na roštilju.
Priprema punjenog ličkog krumpira:
Krumpir operite, i neoguljen stavite kuhati u slanu vodu. Kuhajte ga 10 minuta, zatim omotajte u foliju i pecite pola sata na 200 °C. Dok se krumpir peče pomiješajte sir, vrhnje, sol, papar, papriku i sitno sjeckani češnjak. Špek prepecite na suhoj tavi, mladi luk narežite. Pečeni krumpir prerežite po sredini, napunite sirom i vrhnjem, dodajte čips od špeka i luk.