Carsko meso i punjeni krumpir by Uvijek gladna

Carsko meso i punjeni krumpir by Uvijek gladna image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

2 osoba
    • 4   kom svinjska carska mesa
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   režanj češnjak
    •   suncokretova ulja po želji
    • 3   žlice milerama
    • 4   kom krumpira
    • 3   žlice kisela vrhnja
    •   crvene paprike po želji
    • 1   kom mladi luk zeleni dio
    • 50   g slanine sitno rezano

Priprema

    Priprema mesa:

    Meso marinirajte nekoliko sati, pecite kratko na roštilju.

    Priprema punjenog ličkog krumpira:

    Krumpir operite, i neoguljen stavite kuhati u slanu vodu. Kuhajte ga 10 minuta, zatim omotajte u foliju i pecite pola sata na 200 °C. Dok se krumpir peče pomiješajte sir, vrhnje, sol, papar, papriku i sitno sjeckani češnjak. Špek prepecite na suhoj tavi, mladi luk narežite. Pečeni krumpir prerežite po sredini, napunite sirom i vrhnjem, dodajte čips od špeka i luk.