Čokoladna torta od lješnjaka - bez brašna

Čokoladna torta od lješnjaka - bez brašna
Težina pripremeLagano
Kuhanje60 min

Priprema

    Lješnjake tostirajte u pećnici, prebacite u čisti kuhinjsku krpu i ogulite im kožicu. Kada se ohlade, lješnjake sameljite u blenderu. Čokoladu i maslaca otopite na pari. Umiješajte mljevene lješnjake i ostavite smjesu sa strane da se malo ohladi. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nekoliko žlica snijega od bjelanjaka dodajte u čokoladnu smjesu da malo omekša. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte pripremljenu smjesu od čokolade i rum/liker. Zatim, sve smjese povežite i pažljivo umiješajte ostatak snijega. Okrugli kalup za tortu (26-28 cm) premažite maslacem i lagano pobrašnite. Sve dobro sjednite pa izlijte smjesu u pripremljeni kalup. Kolač pecite 35-40 minuta na 170C. Ohlađeni kolač premažite čokoladnim namazom i posipajte sjeckanim lješnjacima. Preporuka za vino uz kolač: Winemakers Of Croatia DINGAČ VRHUNSKO CRNO VINO 2011