Čokoladna torta od lješnjaka - bez brašna

Čokoladna torta od lješnjaka - bez brašna image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 250   g lješnjaka
    • 200   g maslaca
    • 6   kom jaja
    • 200   g smeđega šećera
    •   šećera u prahu
    • 200   g čokolade za kuhanje
    • 3   žlice ruma
    •   lješnjak krem namaza

Priprema

    Lješnjake tostirajte u pećnici, prebacite u čisti kuhinjsku krpu i ogulite im kožicu. Kada se ohlade, lješnjake sameljite u blenderu.

    Čokoladu i maslaca otopite na pari. Umiješajte mljevene lješnjake i ostavite smjesu sa strane da se malo ohladi.

    Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nekoliko žlica snijega od bjelanjaka dodajte u čokoladnu smjesu da malo omekša.

    Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte pripremljenu smjesu od čokolade i rum/liker. Zatim, sve smjese povežite i pažljivo umiješajte ostatak snijega.

    Okrugli kalup za tortu (26-28 cm) premažite maslacem i lagano pobrašnite.

    Sve dobro sjednite pa izlijte smjesu u pripremljeni kalup. Kolač pecite 35-40 minuta na 170C.

    Ohlađeni kolač premažite čokoladnim namazom i posipajte sjeckanim lješnjacima.

    Preporuka za vino uz kolač: Winemakers Of Croatia DINGAČ VRHUNSKO CRNO VINO 2011

Oznake