Više za vas!
Čokoladna torta od lješnjaka - bez brašna

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Lješnjaka Lješnjak
200 g g Maslaca Maslac
6 kom kom Jaja Jaje
200 g g Smeđega šećera Smeđi šećer
Šećera u prahu Šećer u prahu
(po želji)
200 g g Čokolade za kuhanje Čokolada za kuhanje
3 žlice žlica Ruma Rum
Lješnjak krem namaza Lješnjak krem namaz
(po želji)

Čokoladna torta od lješnjaka - bez brašna

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(219)

Priprema

Recept:

Lješnjake tostirajte u pećnici, prebacite u čisti kuhinjsku krpu i ogulite im kožicu. Kada se ohlade, lješnjake sameljite u blenderu.

Čokoladu i maslaca otopite na pari. Umiješajte mljevene lješnjake i ostavite smjesu sa strane da se malo ohladi.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nekoliko žlica snijega od bjelanjaka dodajte u čokoladnu smjesu da malo omekša.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte pripremljenu smjesu od čokolade i rum/liker. Zatim, sve smjese povežite i pažljivo umiješajte ostatak snijega.

Okrugli kalup za tortu (26-28 cm) premažite maslacem i lagano pobrašnite.

Sve dobro sjednite pa izlijte smjesu u pripremljeni kalup. Kolač pecite 35-40 minuta na 170C.

Ohlađeni kolač premažite čokoladnim namazom i posipajte sjeckanim lješnjacima.

Priprema: 60 min

Biskvit

  • 250 g lješnjaka ili badema
  • 200 g Okusi zavičaja maslaca
  • 200 g Fin Carré čokolade za kuhanje
  • 6 Okusi zavičaja jaja
  • 200 g Castello smeđeg šećera
  • 3 žlice James Cook ruma

Dekoracija:

  • Nekoliko žlica Choco Nussa lješnjak krem namaza
  • Castello šećer u prahu ili sjeckani lješnjaci

Preporuka za vino uz kolač:

Winemakers Of Croatia DINGAČ VRHUNSKO CRNO VINO 2011

Tagovi

Deserti