
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 g g | Lješnjaka Lješnjak | |
200 g g | Maslaca Maslac | |
6 kom kom | Jaja Jaje | |
200 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | |
Šećera u prahu
Šećer u prahu (po želji) | ||
200 g g | Čokolade za kuhanje Čokolada za kuhanje | |
3 žlice žlica | Ruma Rum | |
Lješnjak krem namaza
Lješnjak krem namaz (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listČokoladna torta od lješnjaka - bez brašna
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Recept:
Lješnjake tostirajte u pećnici, prebacite u čisti kuhinjsku krpu i ogulite im kožicu. Kada se ohlade, lješnjake sameljite u blenderu.
Čokoladu i maslaca otopite na pari. Umiješajte mljevene lješnjake i ostavite smjesu sa strane da se malo ohladi.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nekoliko žlica snijega od bjelanjaka dodajte u čokoladnu smjesu da malo omekša.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte pripremljenu smjesu od čokolade i rum/liker. Zatim, sve smjese povežite i pažljivo umiješajte ostatak snijega.
Okrugli kalup za tortu (26-28 cm) premažite maslacem i lagano pobrašnite.
Sve dobro sjednite pa izlijte smjesu u pripremljeni kalup. Kolač pecite 35-40 minuta na 170C.
Ohlađeni kolač premažite čokoladnim namazom i posipajte sjeckanim lješnjacima.
Priprema: 60 min
Biskvit
- 250 g lješnjaka ili badema
- 200 g Okusi zavičaja maslaca
- 200 g Fin Carré čokolade za kuhanje
- 6 Okusi zavičaja jaja
- 200 g Castello smeđeg šećera
- 3 žlice James Cook ruma
Dekoracija:
- Nekoliko žlica Choco Nussa lješnjak krem namaza
- Castello šećer u prahu ili sjeckani lješnjaci
Preporuka za vino uz kolač:
Winemakers Of Croatia DINGAČ VRHUNSKO CRNO VINO 2011