
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
125 g g | Maslaca Maslac | |
225 g g | Maline Malina | |
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | |
160 g g | Šećera Šećer | |
50 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
2 kom kom | Jaja Jaje | |
200 g g | Brašna Brašno | |
1 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
350 g g | Milerama
Mileram (40%) | |
Šarenih mrvica
Šarene mrvice (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCupcakes s malinama u obliku leptira
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Maline odlediti. 150 g usitniti mikserom i protisnuti kroz cjedilo. Kremasto izmiješati maslac, 125 g šećera i sol. Jaja pojedinačno dobro umiješati. Dodati pire od malina. Pomiješati brašno i prašak za pecivo i kratko umiješati u tijesto. Tijesto raspodijeliti u 10-12 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 30 minuta do zlatnosmeđe boje. Ohladiti na kuhinjskoj rešetki.
Prosijati šećer u prahu, glatko izmiješati s 2 žličice vode i staviti u vrećicu za zamrzavanje, kojoj odrezati mali rub. Svakom cupcakeu odrezati poklopac i prepoloviti po sredini. Pomoću šećernog preljeva i šećernih perli polovice ukrasiti kao krila leptira, ostaviti da se osuši.
Svježi sir dobro istisnuti u čistom kuhinjskom ubrusu. Pomiješati s ostatkom šećera. Preostale maline dobro ocijediti i pažljivo umiješati. Smjesu namazati na donje dijelove cupcakesa i po 2 polovice poklopaca okrenuti sa zaobljenim stranama prema unutra, kao krila leptira.
Savjet: Uvijek stavite dva papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili jači. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.