Cupcakes s malinama u obliku leptira

Cupcakes s malinama u obliku leptira image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

12 porcije
    • 125   g maslaca
    • 225   g maline
    • 1   prstohvat sol
    • 160   g šećera
    • 50   g šećera u prahu
    • 2   kom jaja
    • 200   g brašna
    • 1   žličica prašak za pecivo
    • 350   g milerama 40%
    •   šarenih mrvica po želji

Priprema

    Priprema:

    Maline odlediti. 150 g usitniti mikserom i protisnuti kroz cjedilo. Kremasto izmiješati maslac, 125 g šećera i sol. Jaja pojedinačno dobro umiješati. Dodati pire od malina. Pomiješati brašno i prašak za pecivo i kratko umiješati u tijesto. Tijesto raspodijeliti u 10-12 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 30 minuta do zlatnosmeđe boje. Ohladiti na kuhinjskoj rešetki.

    Prosijati šećer u prahu, glatko izmiješati s 2 žličice vode i staviti u vrećicu za zamrzavanje, kojoj odrezati mali rub. Svakom cupcakeu odrezati poklopac i prepoloviti po sredini. Pomoću šećernog preljeva i šećernih perli polovice ukrasiti kao krila leptira, ostaviti da se osuši.

    Svježi sir dobro istisnuti u čistom kuhinjskom ubrusu. Pomiješati s ostatkom šećera. Preostale maline dobro ocijediti i pažljivo umiješati. Smjesu namazati na donje dijelove cupcakesa i po 2 polovice poklopaca okrenuti sa zaobljenim stranama prema unutra, kao krila leptira.

    Savjet: Uvijek stavite dva papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili jači. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.

Oznake