Priprema:
Cupcakes s malinama u obliku leptira
Sastojci
-
- 125 g maslaca
- 225 g maline
- 1 prstohvat sol
- 160 g šećera
- 50 g šećera u prahu
- 2 kom jaja
- 200 g brašna
- 1 žličica prašak za pecivo
- 350 g milerama 40%
- šarenih mrvica po želji
Priprema
Maline odlediti. 150 g usitniti mikserom i protisnuti kroz cjedilo. Kremasto izmiješati maslac, 125 g šećera i sol. Jaja pojedinačno dobro umiješati. Dodati pire od malina. Pomiješati brašno i prašak za pecivo i kratko umiješati u tijesto. Tijesto raspodijeliti u 10-12 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 30 minuta do zlatnosmeđe boje. Ohladiti na kuhinjskoj rešetki.
Prosijati šećer u prahu, glatko izmiješati s 2 žličice vode i staviti u vrećicu za zamrzavanje, kojoj odrezati mali rub. Svakom cupcakeu odrezati poklopac i prepoloviti po sredini. Pomoću šećernog preljeva i šećernih perli polovice ukrasiti kao krila leptira, ostaviti da se osuši.
Svježi sir dobro istisnuti u čistom kuhinjskom ubrusu. Pomiješati s ostatkom šećera. Preostale maline dobro ocijediti i pažljivo umiješati. Smjesu namazati na donje dijelove cupcakesa i po 2 polovice poklopaca okrenuti sa zaobljenim stranama prema unutra, kao krila leptira.
Savjet: Uvijek stavite dva papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili jači. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.