Više za vas!
Cupcakes s malinama u obliku leptira

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

125 g g Maslaca Maslac
225 g g Maline Malina
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
160 g g Šećera Šećer
50 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
2 kom kom Jaja Jaje
200 g g Brašna Brašno
1 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
350 g g Milerama Mileram
(40%)
Šarenih mrvica Šarene mrvice
(po želji)

Cupcakes s malinama u obliku leptira

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(3)

Priprema

Priprema:

Maline odlediti. 150 g usitniti mikserom i protisnuti kroz cjedilo. Kremasto izmiješati maslac, 125 g šećera i sol. Jaja pojedinačno dobro umiješati. Dodati pire od malina. Pomiješati brašno i prašak za pecivo i kratko umiješati u tijesto. Tijesto raspodijeliti u 10-12 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 30 minuta do zlatnosmeđe boje. Ohladiti na kuhinjskoj rešetki.

Prosijati šećer u prahu, glatko izmiješati s 2 žličice vode i staviti u vrećicu za zamrzavanje, kojoj odrezati mali rub. Svakom cupcakeu odrezati poklopac i prepoloviti po sredini. Pomoću šećernog preljeva i šećernih perli polovice ukrasiti kao krila leptira, ostaviti da se osuši.

Svježi sir dobro istisnuti u čistom kuhinjskom ubrusu. Pomiješati s ostatkom šećera. Preostale maline dobro ocijediti i pažljivo umiješati. Smjesu namazati na donje dijelove cupcakesa i po 2 polovice poklopaca okrenuti sa zaobljenim stranama prema unutra, kao krila leptira.

Savjet: Uvijek stavite dva papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili jači. Cupcakes možete alternativno peći također i u limu s udubinama za pečenje muffina.

Tagovi

Deserti