Danski hotdog

Danski hotdog image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

4 porcije
    • 75   g kiseli krastavac
    • 1   žlica kapari
    • 0,5   stručka vlasca
    • 50   g jogurta
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    •   šećera po želji
    • 4   kom hrenovki
    • 4   kom peciva za hot dog
    • 40   g senfa
    • 40   g kečapa
    • 40   g luka

Priprema

    Priprema:

    Kisele krastavce ocijediti. 30 g narezati na sitne kockice, ostatak na tanke ploškice. Kapare ocijediti i nasjeckati. Vrhove vlasca otrgati i nasjeckati. Pomiješati s kaparama, kockicama kiselih krastavaca, majonezom i jogurtom. Dodati sol, papar i šećer.

    Hrenove podgrijati u vrućoj vodi. Žemlje prepoloviti i kratko prepeći. Po jednu stranu premazati gorušicom, tj. kečapom. Hrenovke ocijediti, staviti na donje polovice. Raspodijeliti po tome majonezu sa začinima, nadjenuti ploškama kiselih krastavaca i prženim lukom i preklopiti gornjom stranom žemlje.

    Savjet: Hotdog se u Danskoj tradicionalnom priprema s crveno obojenom hrenovkom poznatom kao Pölser.

Oznake