Više za vas!
Danski hotdog

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

75 g g Kiseli krastavac Kiseli krastavac
1 žlice žlica Kapara Kapari
0,5 stručka stručak Vlasca Vlasac
50 g g Jogurta Jogurt
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Šećera Šećer
(po želji)
4 kom kom Hrenovki Hrenovka
4 kom kom Peciva za hot dog Pecivo za hot dog
40 g g Senfa Senf
40 g g Kečapa Kečap
40 g g Luka Luk

Danski hotdog

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

20 min
(1)

Priprema

Priprema:

Kisele krastavce ocijediti. 30 g narezati na sitne kockice, ostatak na tanke ploškice. Kapare ocijediti i nasjeckati. Vrhove vlasca otrgati i nasjeckati. Pomiješati s kaparama, kockicama kiselih krastavaca, majonezom i jogurtom. Dodati sol, papar i šećer.

Hrenove podgrijati u vrućoj vodi. Žemlje prepoloviti i kratko prepeći. Po jednu stranu premazati gorušicom, tj. kečapom. Hrenovke ocijediti, staviti na donje polovice. Raspodijeliti po tome majonezu sa začinima, nadjenuti ploškama kiselih krastavaca i prženim lukom i preklopiti gornjom stranom žemlje.

Savjet: Hotdog se u Danskoj tradicionalnom priprema s crveno obojenom hrenovkom poznatom kao Pölser.