Priprema:
Danski hotdog
Sastojci
4
porcije
-
- 75 g kiseli krastavac
- 1 žlica kapari
- 0,5 stručka vlasca
- 50 g jogurta
- soli po želji
- papra po želji
- šećera po želji
- 4 kom hrenovki
- 4 kom peciva za hot dog
- 40 g senfa
- 40 g kečapa
- 40 g luka
Priprema
Kisele krastavce ocijediti. 30 g narezati na sitne kockice, ostatak na tanke ploškice. Kapare ocijediti i nasjeckati. Vrhove vlasca otrgati i nasjeckati. Pomiješati s kaparama, kockicama kiselih krastavaca, majonezom i jogurtom. Dodati sol, papar i šećer.
Hrenove podgrijati u vrućoj vodi. Žemlje prepoloviti i kratko prepeći. Po jednu stranu premazati gorušicom, tj. kečapom. Hrenovke ocijediti, staviti na donje polovice. Raspodijeliti po tome majonezu sa začinima, nadjenuti ploškama kiselih krastavaca i prženim lukom i preklopiti gornjom stranom žemlje.
Savjet: Hotdog se u Danskoj tradicionalnom priprema s crveno obojenom hrenovkom poznatom kao Pölser.