Domaće žitne pahuljice

Domaće žitne pahuljice image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

14 porcije
    • 50   g orašastih plodova
    • 100   g suhog voća
    • 25   g badema
    • 250   g zobenih pahuljica
    • 30   g brusnice
    • 200   g jabuke
    • 200   ml mlijeka
    • 200   g banane
    • 2   žličice cvjetnoga meda
    • 100   g maline

Priprema

    Priprema:

    Za mješavinu pahuljica izrežite suho voće na podjednako male kockice. Orahe i bademe ugrubo nasjeckajte. Pomiješajte sve s brusnicama ili grožđicama i zobenim pahuljicama i izmiješajte u čistoj, suhoj posudi. Zatvorite posudu.

    Za jutarnje pahuljice večer prije pomiješajte 2 porcije mješavine pahuljica sa 100 ml mlijeka u dvije posude i ostavite poklopljene posude na hladnom mjestu. Ako koristite smrznute borovnice ili maline, stavite ih u zdjelicu da se otapaju u hladnjaku.

    Prije doručka ogulite jabuku te je naribajte sve do jezgre (pri tome pazite na prste jer je ribež oštar!).

    Ogulite bananu te je zgnječite vilicom na tanjuru. Stavite naribanu jabuku i bananu u porcije pahuljica koje ste prethodno namočili.

    Ako koristite svježe bobice operite ih i ocijedite. Pahuljice pokapajte s medom i dodajte svježe ili odmrznute bobice.