
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
50 g g | Orašastih plodova Orašasti plodovi | ||
100 g g | Suhog voća Suho voće | ||
25 g g | Badema Badem | ||
250 g g | Zobenih pahuljica Zobene pahuljice | ||
30 g g | Brusnice Brusnica | ||
200 g g | Jabuke Jabuka | ||
200 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
200 g g | Banane Banana | ||
2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
100 g g | Maline Malina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listDomaće žitne pahuljice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Za mješavinu pahuljica izrežite suho voće na podjednako male kockice. Orahe i bademe ugrubo nasjeckajte. Pomiješajte sve s brusnicama ili grožđicama i zobenim pahuljicama i izmiješajte u čistoj, suhoj posudi. Zatvorite posudu.
Za jutarnje pahuljice večer prije pomiješajte 2 porcije mješavine pahuljica sa 100 ml mlijeka u dvije posude i ostavite poklopljene posude na hladnom mjestu. Ako koristite smrznute borovnice ili maline, stavite ih u zdjelicu da se otapaju u hladnjaku.
Prije doručka ogulite jabuku te je naribajte sve do jezgre (pri tome pazite na prste jer je ribež oštar!).
Ogulite bananu te je zgnječite vilicom na tanjuru. Stavite naribanu jabuku i bananu u porcije pahuljica koje ste prethodno namočili.
Ako koristite svježe bobice operite ih i ocijedite. Pahuljice pokapajte s medom i dodajte svježe ili odmrznute bobice.