
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
50 g g | Orašastih plodova Orašasti plodovi | |
100 g g | Suhog voća Suho voće | |
25 g g | Badema Badem | |
250 g g | Zobenih pahuljica Zobene pahuljice | |
30 g g | Brusnice Brusnica | |
200 g g | Jabuke Jabuka | |
200 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
200 g g | Banane Banana | |
2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
100 g g | Maline Malina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDomaće žitne pahuljice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Za mješavinu pahuljica izrežite suho voće na podjednako male kockice. Orahe i bademe ugrubo nasjeckajte. Pomiješajte sve s brusnicama ili grožđicama i zobenim pahuljicama i izmiješajte u čistoj, suhoj posudi. Zatvorite posudu.
Za jutarnje pahuljice večer prije pomiješajte 2 porcije mješavine pahuljica sa 100 ml mlijeka u dvije posude i ostavite poklopljene posude na hladnom mjestu. Ako koristite smrznute borovnice ili maline, stavite ih u zdjelicu da se otapaju u hladnjaku.
Prije doručka ogulite jabuku te je naribajte sve do jezgre (pri tome pazite na prste jer je ribež oštar!).
Ogulite bananu te je zgnječite vilicom na tanjuru. Stavite naribanu jabuku i bananu u porcije pahuljica koje ste prethodno namočili.
Ako koristite svježe bobice operite ih i ocijedite. Pahuljice pokapajte s medom i dodajte svježe ili odmrznute bobice.