Više za vas!
Domaće žitne pahuljice

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

50 g g Orašastih plodova Orašasti plodovi
100 g g Suhog voća Suho voće
25 g g Badema Badem
250 g g Zobenih pahuljica Zobene pahuljice
30 g g Brusnice Brusnica
200 g g Jabuke Jabuka
200 ml ml Mlijeka Mlijeko
200 g g Banane Banana
2 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
100 g g Maline Malina

Domaće žitne pahuljice

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

15 min
(0)

Priprema

Priprema:

Za mješavinu pahuljica izrežite suho voće na podjednako male kockice. Orahe i bademe ugrubo nasjeckajte. Pomiješajte sve s brusnicama ili grožđicama i zobenim pahuljicama i izmiješajte u čistoj, suhoj posudi. Zatvorite posudu.

Za jutarnje pahuljice večer prije pomiješajte 2 porcije mješavine pahuljica sa 100 ml mlijeka u dvije posude i ostavite poklopljene posude na hladnom mjestu. Ako koristite smrznute borovnice ili maline, stavite ih u zdjelicu da se otapaju u hladnjaku.

Prije doručka ogulite jabuku te je naribajte sve do jezgre (pri tome pazite na prste jer je ribež oštar!).

Ogulite bananu te je zgnječite vilicom na tanjuru. Stavite naribanu jabuku i bananu u porcije pahuljica koje ste prethodno namočili.

Ako koristite svježe bobice operite ih i ocijedite. Pahuljice pokapajte s medom i dodajte svježe ili odmrznute bobice.