
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Jagode Jagoda | ||
250 g g | Crvenoga ribiza Crveni ribiz | ||
150 g g | Crnoga ribiza Crni ribiz | ||
500 g g | Želiranoga šećera Želirani šećer | ||
1 kom kom | Soka od naranče Sok od naranče | ||
1 kom kom | Narančine kore Narančina kora |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listDžem od jagoda i ribiza
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Jagode oprati i sitno nasjeckati. Ribiz oprati, ocijediti i vilicom odvojiti od peteljke. Sve voće, sok i naribanu koru naranče i želirni šećer izmiješati u visokom loncu.
Masu staviti kuhati uz povremeno miješanje. Zatim uz miješanje pustiti da ključa 4 minute. Džem odmah uliti do vrha u staklenke isprane vrućom vodom, dobro zatvoriti i ostaviti da se ohlade.
Savjet: Tko želi, na kraju kuhanja može u džem dodati 2-3 žlice likera od crnog ribiza ili od naranče.