Više za vas!
Džem od jagoda i ribiza

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

600 g g Jagode Jagoda
250 g g Crvenoga ribiza Crveni ribiz
150 g g Crnoga ribiza Crni ribiz
500 g g Želiranoga šećera Želirani šećer
1 kom kom Soka od naranče Sok od naranče
1 kom kom Narančine kore Narančina kora

Džem od jagoda i ribiza

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(5)

Priprema

Priprema:

Jagode oprati i sitno nasjeckati. Ribiz oprati, ocijediti i vilicom odvojiti od peteljke. Sve voće, sok i naribanu koru naranče i želirni šećer izmiješati u visokom loncu.

Masu staviti kuhati uz povremeno miješanje. Zatim uz miješanje pustiti da ključa 4 minute. Džem odmah uliti do vrha u staklenke isprane vrućom vodom, dobro zatvoriti i ostaviti da se ohlade.

Savjet: Tko želi, na kraju kuhanja može u džem dodati 2-3 žlice likera od crnog ribiza ili od naranče.