Džem od jagoda i ribiza

Džem od jagoda i ribiza image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

6 staklenke
    • 600   g jagode
    • 250   g crvenoga ribiza
    • 150   g crnoga ribiza
    • 500   g želiranoga šećera
    • 1   kom sok od naranče
    • 1   kom narančina kora

Priprema

    Priprema:

    Jagode oprati i sitno nasjeckati. Ribiz oprati, ocijediti i vilicom odvojiti od peteljke. Sve voće, sok i naribanu koru naranče i želirni šećer izmiješati u visokom loncu.

    Masu staviti kuhati uz povremeno miješanje. Zatim uz miješanje pustiti da ključa 4 minute. Džem odmah uliti do vrha u staklenke isprane vrućom vodom, dobro zatvoriti i ostaviti da se ohlade.

    Savjet: Tko želi, na kraju kuhanja može u džem dodati 2-3 žlice likera od crnog ribiza ili od naranče.