Engleski doručak

Engleski doručak image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 4   kom rajčice
    • 200   g gljive
    • 100   g slanine
    • 8   kom kobasice za pečenje
    • 3   - 4   žlice maslaca
    • 2   režnja tosta
    • 4   kom jaja
    •   soli po želji
    •   kečapa za posluživanje
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:

    Rajčice i šampinjone očistiti. Rajčice prepoloviti.

    Slaninu zapeći u dvije tave. Dodati kobasice, gljive i rajčice te slaninu peći sa svih strana oko 5-8 minuta. Staviti na pladanj i ostaviti da stoji u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 75°C.

    1-2 žlice maslaca otopiti u tavi. Kriške tosta podijeliti na trokute i peći sa svake strane u vrućem maslacu 1/2-1 min. Također staviti na toplo. Zagrijati u tavi preostali maslac. Na maslacu ispeći jaja na oko; okrenuti po želji. Posoliti i popapriti i poslužiti sa sastojcima koji su stavljeni na toplo. Poslužiti s kečapom.

    Savjet: Poslužite k tome prepečeniji tost.

Oznake