Priprema:
Engleski doručak
Sastojci
4
porcije
-
- 4 kom rajčice
- 200 g gljive
- 100 g slanine
- 8 kom kobasice za pečenje
- 3 - 4 žlice maslaca
- 2 režnja tosta
- 4 kom jaja
- soli po želji
- kečapa za posluživanje
- papra po želji
Priprema
Rajčice i šampinjone očistiti. Rajčice prepoloviti.
Slaninu zapeći u dvije tave. Dodati kobasice, gljive i rajčice te slaninu peći sa svih strana oko 5-8 minuta. Staviti na pladanj i ostaviti da stoji u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 75°C.
1-2 žlice maslaca otopiti u tavi. Kriške tosta podijeliti na trokute i peći sa svake strane u vrućem maslacu 1/2-1 min. Također staviti na toplo. Zagrijati u tavi preostali maslac. Na maslacu ispeći jaja na oko; okrenuti po želji. Posoliti i popapriti i poslužiti sa sastojcima koji su stavljeni na toplo. Poslužiti s kečapom.
Savjet: Poslužite k tome prepečeniji tost.