Više za vas!
Faširanci s krumpir salatom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Krumpira Krumpir
Soli Sol
(po potrebi)
200 g g Slanina Slanina
2 kom kom Luka Luk
750 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
1 kom kom Jaja Jaje
2 žličice žličica Senfa Senf
1 kom kom Jaja Jaje
50 g g Brašna Brašno
(za paniranje)
5 - 6 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
2 žlice žlica Octa Ocat
200 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
2 žlice žlica Peršina Peršin
Šećera Šećer
(po želji)

Faširanci s krumpir salatom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(14)

Priprema

Priprema:

Krumpir oprati i kuhati u slanoj kipućoj vodi 20-25 minuta. Sa slanine skinuti kožu, slaninu izrezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati.

Pecivo namočiti u toploj vodi. Pomiješati jedan luk, mljeveno meso, jaje, istisnuto pecivo, senf, sol i papar, po potrebi dodati brašno za paniranje. Mokrim rukama od mase oblikovati 8 faširanaca i pržiti na srednje jakoj vatri 7-8 minuta sa svake strane u 3 žlice vrućeg suncokretovog ulja, zatim ostaviti na toplom.

U međuvremenu propržiti drugi luk i slaninu u 1 žlici vrućeg ulja, dok luk ne postane staklast. Krumpir ocijediti, kratko šokirati hladnom vodom, oguliti i narezati na ploške. Temeljac zagrijati, pomiješati s octom i preostalim uljem te začiniti solju, paprom i šećerom. Pomiješati s ploškama krumpira, slaninom, lukom i peršinom te ostaviti kratko da se sastojci sjedine. Poslužiti uz faširance.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Malvazija Istarska, Kvalitetno bijelo vino