Faširanci s krumpir salatom

Faširanci s krumpir salatom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kg krumpir
    •   soli po potrebi
    • 200   g slanine
    • 2   kom luka
    • 750   g mljevenoga mesa
    • 1   kom jaje
    • 2   žličice senfa
    • 1   kom jaje
    • 50   g brašna za paniranje
    • 5   - 6   žlice suncokretova ulja
    • 2   žlice octa
    • 200   ml mesnog temeljaca
    • 2   žlice peršina
    •   šećera po želji

Priprema

    Priprema:

    Krumpir oprati i kuhati u slanoj kipućoj vodi 20-25 minuta. Sa slanine skinuti kožu, slaninu izrezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati.

    Pecivo namočiti u toploj vodi. Pomiješati jedan luk, mljeveno meso, jaje, istisnuto pecivo, senf, sol i papar, po potrebi dodati brašno za paniranje. Mokrim rukama od mase oblikovati 8 faširanaca i pržiti na srednje jakoj vatri 7-8 minuta sa svake strane u 3 žlice vrućeg suncokretovog ulja, zatim ostaviti na toplom.

    U međuvremenu propržiti drugi luk i slaninu u 1 žlici vrućeg ulja, dok luk ne postane staklast. Krumpir ocijediti, kratko šokirati hladnom vodom, oguliti i narezati na ploške. Temeljac zagrijati, pomiješati s octom i preostalim uljem te začiniti solju, paprom i šećerom. Pomiješati s ploškama krumpira, slaninom, lukom i peršinom te ostaviti kratko da se sastojci sjedine. Poslužiti uz faširance.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Malvazija Istarska, Kvalitetno bijelo vino