Priprema:
Faširanci s krumpir salatom
Sastojci
-
- 1 kg krumpir
- soli po potrebi
- 200 g slanine
- 2 kom luka
- 750 g mljevenoga mesa
- 1 kom jaje
- 2 žličice senfa
- 1 kom jaje
- 50 g brašna za paniranje
- 5 - 6 žlice suncokretova ulja
- 2 žlice octa
- 200 ml mesnog temeljaca
- 2 žlice peršina
- šećera po želji
Priprema
Krumpir oprati i kuhati u slanoj kipućoj vodi 20-25 minuta. Sa slanine skinuti kožu, slaninu izrezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati.
Pecivo namočiti u toploj vodi. Pomiješati jedan luk, mljeveno meso, jaje, istisnuto pecivo, senf, sol i papar, po potrebi dodati brašno za paniranje. Mokrim rukama od mase oblikovati 8 faširanaca i pržiti na srednje jakoj vatri 7-8 minuta sa svake strane u 3 žlice vrućeg suncokretovog ulja, zatim ostaviti na toplom.
U međuvremenu propržiti drugi luk i slaninu u 1 žlici vrućeg ulja, dok luk ne postane staklast. Krumpir ocijediti, kratko šokirati hladnom vodom, oguliti i narezati na ploške. Temeljac zagrijati, pomiješati s octom i preostalim uljem te začiniti solju, paprom i šećerom. Pomiješati s ploškama krumpira, slaninom, lukom i peršinom te ostaviti kratko da se sastojci sjedine. Poslužiti uz faširance.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Malvazija Istarska, Kvalitetno bijelo vino