
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Krumpira Krumpir | |
Soli
Sol (po potrebi) | ||
200 g g | Slanina Slanina | |
2 kom kom | Luka Luk | |
750 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
1 kom kom | Jaja Jaje | |
2 žličice žličica | Senfa Senf | |
1 kom kom | Jaja Jaje | |
50 g g | Brašna
Brašno (za paniranje) | |
5 - 6 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
2 žlice žlica | Octa Ocat | |
200 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | |
2 žlice žlica | Peršina Peršin | |
Šećera
Šećer (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFaširanci s krumpir salatom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oprati i kuhati u slanoj kipućoj vodi 20-25 minuta. Sa slanine skinuti kožu, slaninu izrezati na kockice. Luk oguliti i nasjeckati.
Pecivo namočiti u toploj vodi. Pomiješati jedan luk, mljeveno meso, jaje, istisnuto pecivo, senf, sol i papar, po potrebi dodati brašno za paniranje. Mokrim rukama od mase oblikovati 8 faširanaca i pržiti na srednje jakoj vatri 7-8 minuta sa svake strane u 3 žlice vrućeg suncokretovog ulja, zatim ostaviti na toplom.
U međuvremenu propržiti drugi luk i slaninu u 1 žlici vrućeg ulja, dok luk ne postane staklast. Krumpir ocijediti, kratko šokirati hladnom vodom, oguliti i narezati na ploške. Temeljac zagrijati, pomiješati s octom i preostalim uljem te začiniti solju, paprom i šećerom. Pomiješati s ploškama krumpira, slaninom, lukom i peršinom te ostaviti kratko da se sastojci sjedine. Poslužiti uz faširance.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Malvazija Istarska, Kvalitetno bijelo vino