Više za vas!
Fish and chips

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Brašna Brašno
0,5 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
Soli Sol
(po želji)
250 - 280 ml ml Piva Pivo
1 kg kg Krumpira Krumpir
2 L L Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
600 g g Bakalara Bakalar
Papra Papar
(po želji)

Fish and chips

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:05 sati
(2)

Priprema

Priprema:

Pomiješati 180 g brašna, prašak za pecivo i pola žličice soli. Postepeno dodavati pivo dok ne nastane gusto, glatko tijesto. Ostaviti pokriveno da se diže 30 minuta.

U međuvremenu oguliti krumpir i ovisno o veličini prerezati uzdužno na 4-8 ploškica. Oprati i tapkanjem obrisati da bude jako suho. Suncokretovo ulje u širokom loncu ili u fritezi zagrijati na temperaturu od 140°C i krumpir pržiti u porcijama oko 8 minuta, tako da je mekan, ali još uvijek svijetao. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru.

Istući bjelanjak i dodati u tijesto. Ribu oprati i tapkanjem osušiti. Preostalo brašno posoliti i popapriti, uvaljati komade ribe u to. Ulje zagrijati na temperaturu od približno 180°C. Komade ribe u porcijama uvaljati u tijesto, i ovisno o debljini, peći 6-8 minuta tako da su ribe hrskave i svijetle. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i staviti na toplo. Krumpir još jednom u vrućem ulju pržiti oko 30 sekundi da bude hrskav, ostaviti da se ocijedi i posoliti. Poslužiti s ribom.

Savjet: K tome Britanci poslužuju ocat od slada ili pire od graška. Za pripremu čipsa potrebno je dosta vremena. Tko želi bržu pripremu, uz prženu ribu poslužit će hrskave krumpiriće Harvest Basket koji se pripremaju u pećnici (1230).