
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Jaja Jaje | |
1 pakovanja pakovanje | Lisnata tijesta Lisnato tijesto | |
1 stručka stručak | Bosiljka Bosiljak | |
20 g g | Indijski oraščić Indijski oraščić | |
1 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
100 g g | Grana Padano sira Grana Padano sir | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
4 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrancuski prstići s pesto
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
U blender stavimo bosiljak, oraščići, češnjak, te naribani sir grana padano. Dodamo ulje i sve skupa dobro smiksamo. Začinimo solju i paprom po želji.
Francusko tijesto lagano valjamo na ploči posipanoj brašnom. Cijeli list tijesta tanko mažemo gotovim pesto. Tijesto režemo na trake širine oko 2 cm uz kraću stranicu. Svaku trakicu zavijamo u spiralu i stavljamo na lim obložen papirom za pečenje.
Jaje zamutimo vilicom, a potom uz pomoć kista mažemo gotove prstiće od tijesta. Zaprašimo tijesto s malo soli i papra.
Pečemo oko 15 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva, sve dok prstići ne dobiju boju.