Više za vas!
Francuski prstići s pesto

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Jaja Jaje
1 pakovanja pakovanje Lisnata tijesta Lisnato tijesto
1 stručka stručak Bosiljka Bosiljak
20 g g Indijski oraščić Indijski oraščić
1 češnja češanj Češnjaka Češnjak
100 g g Grana Padano sira Grana Padano sir
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
4 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje

Francuski prstići s pesto

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(5)

Priprema

Priprema

U blender stavimo bosiljak, oraščići, češnjak, te naribani sir grana padano. Dodamo ulje i sve skupa dobro smiksamo. Začinimo solju i paprom po želji.

Francusko tijesto lagano valjamo na ploči posipanoj brašnom. Cijeli list tijesta tanko mažemo gotovim pesto. Tijesto režemo na trake širine oko 2 cm uz kraću stranicu. Svaku trakicu zavijamo u spiralu i stavljamo na lim obložen papirom za pečenje.

Jaje zamutimo vilicom, a potom uz pomoć kista mažemo gotove prstiće od tijesta. Zaprašimo tijesto s malo soli i papra.

Pečemo oko 15 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva, sve dok prstići ne dobiju boju.