Priprema
Francuski prstići s pesto
Sastojci
6
porcije
-
- 1 kom jaje
- 1 pakovanje lisnato tijesto
- 1 stručak bosiljak
- 20 g indijski oraščić
- 1 češanj češnjak
- 100 g grana padano sira
- papra po želji
- soli po želji
- 4 žlice maslinova ulja
Priprema
U blender stavimo bosiljak, oraščići, češnjak, te naribani sir grana padano. Dodamo ulje i sve skupa dobro smiksamo. Začinimo solju i paprom po želji.
Francusko tijesto lagano valjamo na ploči posipanoj brašnom. Cijeli list tijesta tanko mažemo gotovim pesto. Tijesto režemo na trake širine oko 2 cm uz kraću stranicu. Svaku trakicu zavijamo u spiralu i stavljamo na lim obložen papirom za pečenje.
Jaje zamutimo vilicom, a potom uz pomoć kista mažemo gotove prstiće od tijesta. Zaprašimo tijesto s malo soli i papra.
Pečemo oko 15 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva, sve dok prstići ne dobiju boju.