Francuski prstići s pesto

Francuski prstići s pesto image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

6 porcije
    • 1   kom jaje
    • 1   pakovanje lisnato tijesto
    • 1   stručak bosiljak
    • 20   g indijski oraščić
    • 1   češanj češnjak
    • 100   g grana padano sira
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 4   žlice maslinova ulja

Priprema

    Priprema

    U blender stavimo bosiljak, oraščići, češnjak, te naribani sir grana padano. Dodamo ulje i sve skupa dobro smiksamo. Začinimo solju i paprom po želji.

    Francusko tijesto lagano valjamo na ploči posipanoj brašnom. Cijeli list tijesta tanko mažemo gotovim pesto. Tijesto režemo na trake širine oko 2 cm uz kraću stranicu. Svaku trakicu zavijamo u spiralu i stavljamo na lim obložen papirom za pečenje.

    Jaje zamutimo vilicom, a potom uz pomoć kista mažemo gotove prstiće od tijesta. Zaprašimo tijesto s malo soli i papra.

    Pečemo oko 15 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva, sve dok prstići ne dobiju boju.

Oznake