Grčka salata s dimljenom tunjevinom

Grčka salata s  dimljenom tunjevinom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 porcije
    • 3   rajčice svježe
    • 1   krastavac
    • 0,5   paprike
    • 200   g feta sira
    • 1   režanj češnjak
    • 10   kom crnih maslina
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 1   žličica bosiljak
    • 1   žličica peršin
    • 2   konzerve dimljena tunjevina
    • 200   g grčka jogurta

Priprema

    Dimljenu tunu ocijediti od ulja. Nasjeckati papriku, masline i rajčicu na manje kockice. Feta sir narezati na kockice. Iz krastavca odstraniti sjemenke pa ga nasjeckati na kockice. Navedene sastojke promiješati u zdjeli te začiniti solju, paprom, peršinom, bosiljkom te limunovim sokom. Zatim dodati grčki jogurt te promiješati kako bi se sve povezalo.

    Salatu je, prije posluživanja, najbolje sat do dva hladiti u hladnjaku.

Oznake