Priprema:
Green Summer Soup (Zelena ljetna juha)
Sastojci
4
porcije
-
- 1 luk
- 2 žlice maslaca
- 400 g graška
- 1 kom salata cca. 400 g
- 1 l povrtni temeljac
- 3 grančice mente
- 200 g crème fraîche
- soli po želji
- limunova korice na vrh noža
- papra po želji
Priprema
Luk oguliti i nasjeckati. Staklasto prepržiti u maslacu 1-2 minute. Dodati smrznuti grašak i povrtni temeljac, zakuhati i ostaviti da se kuha oko 8 minuta. U međuvremenu očistiti i oprati rimsku salatu, ocijediti. Dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta dok ne postane mekano.
Listiće mente otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati s crème fraîche i limunovom koricom, posoliti i popapriti. Od juhe napraviti fini pire i začiniti. Poslužiti s crème fraîche s dodatkom mente.
Savjet: Juha je ukusna vruća, no kada je vruće, može se jesti i dobro rashlađena iz hladnjaka.