
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 | Luka Luk | ||
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
400 g g | Graška Grašak | ||
1 kom kom | Salate
Salata (cca. 400 g) | ||
1 L L | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
3 grančice grančica | Mente Menta | ||
200 g g | Crème fraîche Crème fraîche | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Limunova korice
Limunova korica (na vrh noža) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Green Summer Soup (Zelena ljetna juha)
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti i nasjeckati. Staklasto prepržiti u maslacu 1-2 minute. Dodati smrznuti grašak i povrtni temeljac, zakuhati i ostaviti da se kuha oko 8 minuta. U međuvremenu očistiti i oprati rimsku salatu, ocijediti. Dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta dok ne postane mekano.
Listiće mente otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati s crème fraîche i limunovom koricom, posoliti i popapriti. Od juhe napraviti fini pire i začiniti. Poslužiti s crème fraîche s dodatkom mente.
Savjet: Juha je ukusna vruća, no kada je vruće, može se jesti i dobro rashlađena iz hladnjaka.