Više za vas!
Green Summer Soup (Zelena ljetna juha)

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 Luka Luk
2 žlice žlica Maslaca Maslac
400 g g Graška Grašak
1 kom kom Salate Salata
(cca. 400 g)
1 L L Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
3 grančice grančica Mente Menta
200 g g Crème fraîche Crème fraîche
Soli Sol
(po želji)
Limunova korice Limunova korica
(na vrh noža)
Papra Papar
(po želji)

Green Summer Soup (Zelena ljetna juha)

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

Luk oguliti i nasjeckati. Staklasto prepržiti u maslacu 1-2 minute. Dodati smrznuti grašak i povrtni temeljac, zakuhati i ostaviti da se kuha oko 8 minuta. U međuvremenu očistiti i oprati rimsku salatu, ocijediti. Dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta dok ne postane mekano.

Listiće mente otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati s crème fraîche i limunovom koricom, posoliti i popapriti. Od juhe napraviti fini pire i začiniti. Poslužiti s crème fraîche s dodatkom mente.

Savjet: Juha je ukusna vruća, no kada je vruće, može se jesti i dobro rashlađena iz hladnjaka.