Green Summer Soup (Zelena ljetna juha)

Green Summer Soup (Zelena ljetna juha) image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   luk
    • 2   žlice maslaca
    • 400   g graška
    • 1   kom salata cca. 400 g
    • 1   l povrtni temeljac
    • 3   grančice mente
    • 200   g crème fraîche
    •   soli po želji
    •   limunova korice na vrh noža
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:

    Luk oguliti i nasjeckati. Staklasto prepržiti u maslacu 1-2 minute. Dodati smrznuti grašak i povrtni temeljac, zakuhati i ostaviti da se kuha oko 8 minuta. U međuvremenu očistiti i oprati rimsku salatu, ocijediti. Dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta dok ne postane mekano.

    Listiće mente otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati s crème fraîche i limunovom koricom, posoliti i popapriti. Od juhe napraviti fini pire i začiniti. Poslužiti s crème fraîche s dodatkom mente.

    Savjet: Juha je ukusna vruća, no kada je vruće, može se jesti i dobro rashlađena iz hladnjaka.