
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 | Luka Luk | ||
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
400 g g | Graška Grašak | ||
1 kom kom | Salate
Salata (cca. 400 g) | ||
1 L L | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
3 grančice grančica | Mente Menta | ||
200 g g | Crème fraîche Crème fraîche | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Limunova korice
Limunova korica (na vrh noža) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGreen Summer Soup (Zelena ljetna juha)
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti i nasjeckati. Staklasto prepržiti u maslacu 1-2 minute. Dodati smrznuti grašak i povrtni temeljac, zakuhati i ostaviti da se kuha oko 8 minuta. U međuvremenu očistiti i oprati rimsku salatu, ocijediti. Dodati u juhu i kuhati još 8-10 minuta dok ne postane mekano.
Listiće mente otrgati i sitno nasjeckati. Pomiješati s crème fraîche i limunovom koricom, posoliti i popapriti. Od juhe napraviti fini pire i začiniti. Poslužiti s crème fraîche s dodatkom mente.
Savjet: Juha je ukusna vruća, no kada je vruće, može se jesti i dobro rashlađena iz hladnjaka.