Važno!
Grilani marinirani ražnjići od povrća
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kom tikvica
- 2 kom crvene paprike
- 2 kom zelene paprike
- 1 kom patlidžan
- 2 kom ljubičasti luk
- 2 žlice balzamični ocat
- 6 kom češnjaka
- 6 žlice maslinova ulja
- 2 žlice limunovog soka
- papra po želji
- soli po želji
- mješavine začine po želji
Priprema
Kako biste napravili umak za ražnjiće, pogledajte recept za Lidlovu Kuhinju: Trio umaka za roštilj.
Drvene štapiće za ražnjiće močimo u vodi barem jedan sat.
Priprema
Papriku operimo i odstranimo sjemenke, a nakon toga narežemo na kocke (oko 3 x 3 cm). Na isti način pripremimo ostalo povrće.
Stavljamo ulje, ocat, nasjeckaničešnjak i sok odlimuna, a nakon toga promiješamo sa začinskim biljem. Posolimo i zapaprimo. Narezane povrće posložimo u marinadu i oprezno, ali pažljivo promiješamo. Na sat vremena stavimo u hladnjak.
Naizmjenično nabodemo prethodno marinirano povrće. Pečemo ražnjiće po 5-7 minuta sa svake strane. Poslužimo s umakom za roštilj.
Preporuka za vino uz jelo:JAR Chenin Blanc