Više za vas!
Grilani ražnjići od slanine i kobasice

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

150 g g Slanina Slanina
4 kom kom Kranjske kobasice Kranjska kobasica
1 žličice žličica Mažurana Mažuran
3 kom kom Luka Luk
Soli Sol
(po želji)
0,5 žličice žličica Chili u prahu Chili u prahu
1 žličice žličica Slatke paprike Slatka paprika
Papra Papar
(po želji)
1 pakovanja pakovanje Miješane salate Miješana salata
1 žlice žlica Vinski ocat Vinski ocat
3 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje

Grilani ražnjići od slanine i kobasice

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

25 min
(1)

Priprema

Priprema

Kobasicu narežemo na deblje ploške. Slaninu narežemo na veće kocke. Luk oljuštimo i narežemo na komade koji veličinom odgovaraju ploškama kobasice.

Drvene štapiće za ražnjiće barem sat vremena močimo u hladnoj vodi. Na ražnjiće naizmjenično nabodemo: kobasicu, slaninu i luk.Ražnjiće pospemo začinskim biljem i posložimo na rešetku. Pečemo, dok se slanina i kobasica ne zarumene.

Pravimo winegret umak: u zdjelicu nalijemo vinski ocat i dodamo sol. Promiješamo dok se sol ne otopi i dodamo ulje. Promiješamo da se svi sastojci spoje i začinimo svježe mljevenim paprom.

Serviranje

Poslužimo sa mješavinom od salata i winegret umakom.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot Kvalitetno vino 2016