
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
150 g g | Slanina Slanina | ||
4 kom kom | Kranjske kobasice Kranjska kobasica | ||
1 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
3 kom kom | Luka Luk | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
0,5 žličice žličica | Chili u prahu Chili u prahu | ||
1 žličice žličica | Slatke paprike Slatka paprika | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 pakovanja pakovanje | Miješane salate Miješana salata | ||
1 žlice žlica | Vinski ocat Vinski ocat | ||
3 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrilani ražnjići od slanine i kobasice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Kobasicu narežemo na deblje ploške. Slaninu narežemo na veće kocke. Luk oljuštimo i narežemo na komade koji veličinom odgovaraju ploškama kobasice.
Drvene štapiće za ražnjiće barem sat vremena močimo u hladnoj vodi. Na ražnjiće naizmjenično nabodemo: kobasicu, slaninu i luk.Ražnjiće pospemo začinskim biljem i posložimo na rešetku. Pečemo, dok se slanina i kobasica ne zarumene.
Pravimo winegret umak: u zdjelicu nalijemo vinski ocat i dodamo sol. Promiješamo dok se sol ne otopi i dodamo ulje. Promiješamo da se svi sastojci spoje i začinimo svježe mljevenim paprom.
Serviranje
Poslužimo sa mješavinom od salata i winegret umakom.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot Kvalitetno vino 2016