Grilani ražnjići od slanine i kobasice

Grilani ražnjići od slanine i kobasice image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 25 min

Sastojci

4 porcije
    • 150   g slanine
    • 4   kom kranjske kobasice
    • 1   žličica mažuran
    • 3   kom luka
    •   soli po želji
    • 0,5   žličice chili u prahu
    • 1   žličica slatka paprika
    •   papra po želji
    • 1   pakovanje miješana salata
    • 1   žlica vinski ocat
    • 3   žlice maslinova ulja

Priprema

    Priprema

    Kobasicu narežemo na deblje ploške. Slaninu narežemo na veće kocke. Luk oljuštimo i narežemo na komade koji veličinom odgovaraju ploškama kobasice.

    Drvene štapiće za ražnjiće barem sat vremena močimo u hladnoj vodi. Na ražnjiće naizmjenično nabodemo: kobasicu, slaninu i luk.Ražnjiće pospemo začinskim biljem i posložimo na rešetku. Pečemo, dok se slanina i kobasica ne zarumene.

    Pravimo winegret umak: u zdjelicu nalijemo vinski ocat i dodamo sol. Promiješamo dok se sol ne otopi i dodamo ulje. Promiješamo da se svi sastojci spoje i začinimo svježe mljevenim paprom.

    Serviranje

    Poslužimo sa mješavinom od salata i winegret umakom.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot Kvalitetno vino 2016