Priprema
Grilani ražnjići od slanine i kobasice
Sastojci
4
porcije
-
- 150 g slanine
- 4 kom kranjske kobasice
- 1 žličica mažuran
- 3 kom luka
- soli po želji
- 0,5 žličice chili u prahu
- 1 žličica slatka paprika
- papra po želji
- 1 pakovanje miješana salata
- 1 žlica vinski ocat
- 3 žlice maslinova ulja
Priprema
Kobasicu narežemo na deblje ploške. Slaninu narežemo na veće kocke. Luk oljuštimo i narežemo na komade koji veličinom odgovaraju ploškama kobasice.
Drvene štapiće za ražnjiće barem sat vremena močimo u hladnoj vodi. Na ražnjiće naizmjenično nabodemo: kobasicu, slaninu i luk.Ražnjiće pospemo začinskim biljem i posložimo na rešetku. Pečemo, dok se slanina i kobasica ne zarumene.
Pravimo winegret umak: u zdjelicu nalijemo vinski ocat i dodamo sol. Promiješamo dok se sol ne otopi i dodamo ulje. Promiješamo da se svi sastojci spoje i začinimo svježe mljevenim paprom.
Serviranje
Poslužimo sa mješavinom od salata i winegret umakom.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot Kvalitetno vino 2016