
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 ml ml | Vode Voda | ||
60 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
1 pakovanja pakovanje | Kvasca Kvasac | ||
85 g g | Pšenične krupice Pšenična krupica | ||
320 g g | Brašna Brašno | ||
2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
2 žličice žličica | Soli Sol | ||
8 žlice žlica | Mješavine začine Mješavina začina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrissini sa začinskim biljem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Suhi kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite 5-10 minuta sa strane da se aktivira. Kada se kvasac zapjeni umiješajte maslinovo ulje i med.
U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte pripremljeni kvasac. Umijesite glatko tijesto, premažite ga maslinovim uljem i prekrijte ga krpom ili prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu (barem sat vremena) dok ne udvostruči volumen.
Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela. Ostatak tijesta ostavite prekriven krpom ili folijom.
Svaki komad tijesta uvaljajte u mješavinu začina po izboru, a zatim izrežite na 6 traka i razvaljajte ih u dužinu. Trakice slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Grissine pecite 10-12 minuta, dok lijepo ne porumene.
Preporuka za vino uz jelo:
Winemakers Of Croatia SAUVIGNON & MUŠKAT, Kvalitetno bijelo vino 2017