
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
250 ml ml | Vode Voda | |
60 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 pakovanja pakovanje | Kvasca Kvasac | |
85 g g | Pšenične krupice Pšenična krupica | |
320 g g | Brašna Brašno | |
2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
2 žličice žličica | Soli Sol | |
8 žlice žlica | Mješavine začine Mješavina začina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGrissini sa začinskim biljem
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Suhi kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite 5-10 minuta sa strane da se aktivira. Kada se kvasac zapjeni umiješajte maslinovo ulje i med.
U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte pripremljeni kvasac. Umijesite glatko tijesto, premažite ga maslinovim uljem i prekrijte ga krpom ili prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu (barem sat vremena) dok ne udvostruči volumen.
Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela. Ostatak tijesta ostavite prekriven krpom ili folijom.
Svaki komad tijesta uvaljajte u mješavinu začina po izboru, a zatim izrežite na 6 traka i razvaljajte ih u dužinu. Trakice slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Grissine pecite 10-12 minuta, dok lijepo ne porumene.
Preporuka za vino uz jelo:
Winemakers Of Croatia SAUVIGNON & MUŠKAT, Kvalitetno bijelo vino 2017