Priprema
Priprema:
Suhi kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite 5-10 minuta sa strane da se aktivira. Kada se kvasac zapjeni umiješajte maslinovo ulje i med.
U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte pripremljeni kvasac. Umijesite glatko tijesto, premažite ga maslinovim uljem i prekrijte ga krpom ili prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu (barem sat vremena) dok ne udvostruči volumen.
Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela. Ostatak tijesta ostavite prekriven krpom ili folijom.
Svaki komad tijesta uvaljajte u mješavinu začina po izboru, a zatim izrežite na 6 traka i razvaljajte ih u dužinu. Trakice slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Grissine pecite 10-12 minuta, dok lijepo ne porumene.
Preporuka za vino uz jelo:
Winemakers Of Croatia SAUVIGNON & MUŠKAT, Kvalitetno bijelo vino 2017