Grissini sa začinskim biljem

Grissini sa začinskim biljem
Težina pripremeLagano
Kuhanje60 min

Priprema

    Priprema:

    Suhi kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite 5-10 minuta sa strane da se aktivira. Kada se kvasac zapjeni umiješajte maslinovo ulje i med.

    U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte pripremljeni kvasac. Umijesite glatko tijesto, premažite ga maslinovim uljem i prekrijte ga krpom ili prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu (barem sat vremena) dok ne udvostruči volumen.

    Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela. Ostatak tijesta ostavite prekriven krpom ili folijom.

    Svaki komad tijesta uvaljajte u mješavinu začina po izboru, a zatim izrežite na 6 traka i razvaljajte ih u dužinu. Trakice slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Grissine pecite 10-12 minuta, dok lijepo ne porumene.

    Preporuka za vino uz jelo:

    Winemakers Of Croatia SAUVIGNON & MUŠKAT, Kvalitetno bijelo vino 2017