Više za vas!
Grissini sa začinskim biljem

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 ml ml Vode Voda
60 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 pakovanja pakovanje Kvasca Kvasac
85 g g Pšenične krupice Pšenična krupica
320 g g Brašna Brašno
2 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
2 žličice žličica Soli Sol
8 žlice žlica Mješavine začine Mješavina začina

Grissini sa začinskim biljem

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Suhi kvasac razmutite u toploj vodi i ostavite 5-10 minuta sa strane da se aktivira. Kada se kvasac zapjeni umiješajte maslinovo ulje i med.

U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte pripremljeni kvasac. Umijesite glatko tijesto, premažite ga maslinovim uljem i prekrijte ga krpom ili prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu (barem sat vremena) dok ne udvostruči volumen.

Tijesto podijelite na 4 jednaka dijela. Ostatak tijesta ostavite prekriven krpom ili folijom.

Svaki komad tijesta uvaljajte u mješavinu začina po izboru, a zatim izrežite na 6 traka i razvaljajte ih u dužinu. Trakice slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom. Grissine pecite 10-12 minuta, dok lijepo ne porumene.

Preporuka za vino uz jelo:

Winemakers Of Croatia SAUVIGNON & MUŠKAT, Kvalitetno bijelo vino 2017