Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
100 g g | Crvene paprike Crvena paprika | |
100 g g | Hamburgera Hamburger | |
50 g g | Luka Luk | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Dimljene paprike
Dimljena paprika (po želji) | ||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) | ||
500 g g | Krumpira Krumpir | |
Lepinje Lepinja | ||
Umaka
Umak (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGurmanska pljeskavica
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema :
Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.
Očistite i naribajte crvenu papriku na ribež za sir. Luk nasjeckajte na sitne kockice, a hamburger narežite na manje komade, ne veće od 1 cm.
U dubljoj posudi pomiješajte mljeveno meso s naribanom crvenom paprikom, lukom i hamburgerom. Začinite smjesu za pljeskavice po ukusu.
Rukama oblikujte pljeskavice i stavite ih peći na grill tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja.Pecite pljeskavice na srednje jakom plamenu 4-5 minuta sa svake strane prije nego budu gotove.
Ocijedite kuhani krumpir te začinite s dimljenom crvenom paprikom, soli i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite u pećnici na najvišoj temperaturi 5 do 10 minuta, sve dok ne dobije zlatno smeđu boju na rubovima.
Gurmanske pljeskavice i pekarski krumpir poslužite uz svježe narezani luk, lepinju i umake po želji.