Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
100 g g | Crvene paprike Crvena paprika | ||
100 g g | Hamburgera Hamburger | ||
50 g g | Luka Luk | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Dimljene paprike
Dimljena paprika (po želji) | |||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) | |||
500 g g | Krumpira Krumpir | ||
Lepinje Lepinja | |||
Umaka
Umak (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGurmanska pljeskavica
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema :
Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.
Očistite i naribajte crvenu papriku na ribež za sir. Luk nasjeckajte na sitne kockice, a hamburger narežite na manje komade, ne veće od 1 cm.
U dubljoj posudi pomiješajte mljeveno meso s naribanom crvenom paprikom, lukom i hamburgerom. Začinite smjesu za pljeskavice po ukusu.
Rukama oblikujte pljeskavice i stavite ih peći na grill tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja.Pecite pljeskavice na srednje jakom plamenu 4-5 minuta sa svake strane prije nego budu gotove.
Ocijedite kuhani krumpir te začinite s dimljenom crvenom paprikom, soli i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite u pećnici na najvišoj temperaturi 5 do 10 minuta, sve dok ne dobije zlatno smeđu boju na rubovima.
Gurmanske pljeskavice i pekarski krumpir poslužite uz svježe narezani luk, lepinju i umake po želji.