Gurmanska pljeskavica

Gurmanska pljeskavica

Težina pripremeLagano
Kuhanje40 min

Priprema

    Priprema :

    Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.

    Očistite i naribajte crvenu papriku na ribež za sir. Luk nasjeckajte na sitne kockice, a hamburger narežite na manje komade, ne veće od 1 cm.

    U dubljoj posudi pomiješajte mljeveno meso s naribanom crvenom paprikom, lukom i hamburgerom. Začinite smjesu za pljeskavice po ukusu.

    Rukama oblikujte pljeskavice i stavite ih peći na grill tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja.Pecite pljeskavice na srednje jakom plamenu 4-5 minuta sa svake strane prije nego budu gotove.

    Ocijedite kuhani krumpir te začinite s dimljenom crvenom paprikom, soli i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite u pećnici na najvišoj temperaturi 5 do 10 minuta, sve dok ne dobije zlatno smeđu boju na rubovima.

    Gurmanske pljeskavice i pekarski krumpir poslužite uz svježe narezani luk, lepinju i umake po želji.