Priprema :
Gurmanska pljeskavica
Sastojci
-
- 500 g mljevenoga mesa
- 100 g crvene paprike
- 100 g hamburgera
- 50 g luka
- soli po želji
- papra po želji
- dimljene paprike po želji
- suncokretova ulja po želji
- 500 g krumpira
- lepinje
- umaka po želji
Priprema
Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.
Očistite i naribajte crvenu papriku na ribež za sir. Luk nasjeckajte na sitne kockice, a hamburger narežite na manje komade, ne veće od 1 cm.
U dubljoj posudi pomiješajte mljeveno meso s naribanom crvenom paprikom, lukom i hamburgerom. Začinite smjesu za pljeskavice po ukusu.
Rukama oblikujte pljeskavice i stavite ih peći na grill tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja.Pecite pljeskavice na srednje jakom plamenu 4-5 minuta sa svake strane prije nego budu gotove.
Ocijedite kuhani krumpir te začinite s dimljenom crvenom paprikom, soli i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite u pećnici na najvišoj temperaturi 5 do 10 minuta, sve dok ne dobije zlatno smeđu boju na rubovima.
Gurmanske pljeskavice i pekarski krumpir poslužite uz svježe narezani luk, lepinju i umake po želji.