Hladna juha od rajčica i paprike

Hladna juha od rajčica i paprike image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 porcije
    • 4   kom rajčice
    • 2   kom crvene paprike
    • 2   kom luka
    • 2   žlice suncokretova ulja
    • 1   prstohvat sol
    • 500   ml povrtnoga temeljaca
    • 1   prstohvat papar
    • 2   žlice peršina

Priprema

    Rajčiceogulimo, odstranimo sjemenke, narežemo na kocke.Luk sjeckamo, zapečemo na ulju dok postigne zlatnu boju.

    Paprikuoperemo, odstranimo sjemenke, narežemo na ne prevelike kocke.

    2 žlice narezane paprike ostavimo za ukrašavanje juhe, a ostatak dodamo rajčicama i sve skupa pržimo oko 3-4 minute.

    Zapečeno povrće stavimo u lonac, zalijemo temeljcem i sve skupa kuhamo oko 20 minuta.

    Začinimo solju i paprom, ostavimo da se ohladi.

    Serviranje

    Ohlađenu juhu miksamo sve dok ne postane kremasta, posipamo s ostatkom paprike i ukrasimo peršinom. Izuzetno je dobra s prženim komadićima punozrnatog kruha.