
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
400 g g | Mrkve Mrkva | |
300 g g | Jabuke Jabuka | |
2 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
2 žličice žličica | Curryija Curry | |
400 ml ml | Kokosova mlijeka Kokosovo mlijeko | |
500 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
70 g g | Orašastih plodova s grožđicama Orašasti plodovi s grožđicama | |
Peršina
Peršin (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIndijska juha od currya s topingom od orašastih plodova i grožđica
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Crveni luk oguliti i krupno nasjeckati. Mrkve i jabuke oguliti, jabukama izvaditi koštice, sve nasjeckati na kockice. S lukom pirjati u vrućem ulju dok ne postane staklasto. Posipati s 2 žličice curryja u prahu i pržiti oko 1-2 minute uz miješanje.
Doliti kokosovo mlijeko i povrtni temeljac, posoliti i popapriti i ostaviti da se krčka 20-25 minuta dok ne postane mekano.
Mješavinu orašastih plodova u međuvremenu grubo nasjeckati. List peršina otrgati, oprati, tapkanjem osušiti i sitno nasjeckati te pomiješati s orašastim plodovima.
Juhu izmiješati u pire i dodati sol, papar, sok od limete, a eventualno još i malo karija. Puniti u čaše i po tome raspodijeliti toping od orašastih plodova.