Više za vas!
Indijska juha od karija s topingom od orašastih plodova i grožđica

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
400 g g Mrkve Mrkva
300 g g Jabuke Jabuka
2 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
2 žličice žličica Curryija Curry
400 ml ml Kokosova mlijeka Kokosovo mlijeko
500 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
70 g g Orašastih plodova s grožđicama Orašasti plodovi s grožđicama
Peršina Peršin
(po želji)

Indijska juha od currya s topingom od orašastih plodova i grožđica

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(0)

Priprema

Priprema:

Crveni luk oguliti i krupno nasjeckati. Mrkve i jabuke oguliti, jabukama izvaditi koštice, sve nasjeckati na kockice. S lukom pirjati u vrućem ulju dok ne postane staklasto. Posipati s 2 žličice curryja u prahu i pržiti oko 1-2 minute uz miješanje.

Doliti kokosovo mlijeko i povrtni temeljac, posoliti i popapriti i ostaviti da se krčka 20-25 minuta dok ne postane mekano.

Mješavinu orašastih plodova u međuvremenu grubo nasjeckati. List peršina otrgati, oprati, tapkanjem osušiti i sitno nasjeckati te pomiješati s orašastim plodovima.

Juhu izmiješati u pire i dodati sol, papar, sok od limete, a eventualno još i malo karija. Puniti u čaše i po tome raspodijeliti toping od orašastih plodova.