Priprema:
Indijska juha od currya s topingom od orašastih plodova i grožđica
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kom ljubičasti luk
- 400 g mrkve
- 300 g jabuke
- 2 žlice suncokretova ulja
- 2 žličice curryija
- 400 ml kokosova mlijeka
- 500 ml povrtnoga temeljaca
- soli po želji
- papra po želji
- 70 g orašastih plodova s grožđicama
- peršina po želji
Priprema
Crveni luk oguliti i krupno nasjeckati. Mrkve i jabuke oguliti, jabukama izvaditi koštice, sve nasjeckati na kockice. S lukom pirjati u vrućem ulju dok ne postane staklasto. Posipati s 2 žličice curryja u prahu i pržiti oko 1-2 minute uz miješanje.
Doliti kokosovo mlijeko i povrtni temeljac, posoliti i popapriti i ostaviti da se krčka 20-25 minuta dok ne postane mekano.
Mješavinu orašastih plodova u međuvremenu grubo nasjeckati. List peršina otrgati, oprati, tapkanjem osušiti i sitno nasjeckati te pomiješati s orašastim plodovima.
Juhu izmiješati u pire i dodati sol, papar, sok od limete, a eventualno još i malo karija. Puniti u čaše i po tome raspodijeliti toping od orašastih plodova.