Indijska juha od currya s topingom od orašastih plodova i grožđica

Indijska juha od currya s topingom od orašastih plodova i grožđica image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 400   g mrkve
    • 300   g jabuke
    • 2   žlice suncokretova ulja
    • 2   žličice curryija
    • 400   ml kokosova mlijeka
    • 500   ml povrtnoga temeljaca
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 70   g orašastih plodova s grožđicama
    •   peršina po želji

Priprema

    Priprema:

    Crveni luk oguliti i krupno nasjeckati. Mrkve i jabuke oguliti, jabukama izvaditi koštice, sve nasjeckati na kockice. S lukom pirjati u vrućem ulju dok ne postane staklasto. Posipati s 2 žličice curryja u prahu i pržiti oko 1-2 minute uz miješanje.

    Doliti kokosovo mlijeko i povrtni temeljac, posoliti i popapriti i ostaviti da se krčka 20-25 minuta dok ne postane mekano.

    Mješavinu orašastih plodova u međuvremenu grubo nasjeckati. List peršina otrgati, oprati, tapkanjem osušiti i sitno nasjeckati te pomiješati s orašastim plodovima.

    Juhu izmiješati u pire i dodati sol, papar, sok od limete, a eventualno još i malo karija. Puniti u čaše i po tome raspodijeliti toping od orašastih plodova.