Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Janjećih kotleta Janjeći kotlet | |
500 g g | Celera
Celer (korijen) | |
1 L L | Mlijeka Mlijeko | |
500 g g | Šparoge Šparoga | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJanjeći kotleti s pireom od celera
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Ogulite celer od kore i narežite ga na manje komade. Celer kuhajte na laganom plamenu u posoljenom mlijeku 25-30 minuta od kada mlijeko proključa.
Skuhani celer usitnite u električnoj sjeckalici uz dodavanje malo maslaca i mlijeka u kojem se kuhao. Celer nastavite blendati dok ne dobijete željenu teksturu pirea.
Janjeće kotlete pecite na vrućoj grill tavi na par žlica maslinovog ulja. Po strani janjećeg kotleta, ali i ovisno o jačini s kojom ih želite pripremiti, bit će dovoljno 4-5 minuta pečenja. Kada su kotleti pečeni začinite ih po ukusu sa soli i paprom.
Za vrijeme pečenja janjetine, sa strane u dubokom loncu stavite kuhati šparoge u kipuću vodu. Šparogama će trebati oko 8 minuta da budu kuhane tako da će biti istovremeno gotove kada i janjeći kotleti.
Janjeće kotlete poslužite odmah dok su vrući, uz pire od celera i šparoge.