Više za vas!
Juha od celera s kozicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Celera Celer
1 korijena korijen Ljubičasti luk Ljubičasti luk
2 žlice žlica Maslaca Maslac
60 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
100 g g Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
800 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
16 kom kom Kozica Kozice
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Orahovoga ulja Orahovo ulje
(po želji)
Peršina Peršin
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Juha od celera s kozicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(7)

Priprema

Priprema:

Luk i celer ogulimo, narežemo na kockice i kratko prepržimo na vrućem maslacu. Dodamo vino i temeljac. Začinimo solju i paprom te pustimo da zakuha. Cca. 20 minuta kuhamo u pokrivenoj posudi. Dodamo slatko vrhnje i izmiješamo štapnim mikserom, kušamo. Kozice očistimo, operemo i osušimo. Pečemo u vrućem maslinovom ulju 1-2 minute sa svake strane, dodamo sol i papar. Juhu ulijemo u zdjelice, dodamo kozice, nekoliko kapi orahovog ulja i ukrasimo peršinom.