
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Celera Celer | |
1 korijena korijen | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
60 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | |
100 g g | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | |
800 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
16 kom kom | Kozica Kozice | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
Orahovoga ulja
Orahovo ulje (po želji) | ||
Peršina
Peršin (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuha od celera s kozicama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk i celer ogulimo, narežemo na kockice i kratko prepržimo na vrućem maslacu. Dodamo vino i temeljac. Začinimo solju i paprom te pustimo da zakuha. Cca. 20 minuta kuhamo u pokrivenoj posudi. Dodamo slatko vrhnje i izmiješamo štapnim mikserom, kušamo. Kozice očistimo, operemo i osušimo. Pečemo u vrućem maslinovom ulju 1-2 minute sa svake strane, dodamo sol i papar. Juhu ulijemo u zdjelice, dodamo kozice, nekoliko kapi orahovog ulja i ukrasimo peršinom.