Juha od celera s kozicama

Juha od celera s kozicama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 osoba
    • 1   kom celer
    • 1   korijen ljubičasti luk
    • 2   žlice maslaca
    • 60   ml bijelo vino
    • 100   g vrhnja za kuhanje
    • 800   ml povrtnoga temeljaca
    • 16   kom kozica
    • 2   žlice maslinova ulja
    •   orahovoga ulja po želji
    •   peršina po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:

    Luk i celer ogulimo, narežemo na kockice i kratko prepržimo na vrućem maslacu. Dodamo vino i temeljac. Začinimo solju i paprom te pustimo da zakuha. Cca. 20 minuta kuhamo u pokrivenoj posudi. Dodamo slatko vrhnje i izmiješamo štapnim mikserom, kušamo. Kozice očistimo, operemo i osušimo. Pečemo u vrućem maslinovom ulju 1-2 minute sa svake strane, dodamo sol i papar. Juhu ulijemo u zdjelice, dodamo kozice, nekoliko kapi orahovog ulja i ukrasimo peršinom.