Juha od gljiva

Juha od gljiva image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

8 porcije
    • 50   g gljive
    • 2   l povrtnoga temeljaca
    • 1   kom luk
    • 50   ml kisela vrhnja
    • 1   žličica maslac
    • 3   kom krumpira
    • 1   prstohvat papar
    • 1   prstohvat sol

Priprema

    Gljive stavljamo u veliki lonac. Zalijevamo vodom i stavimo na stranu da se namaču nekoliko sati.

    Luk režemo na kockice. Na tavi zagrijemo maslac, stavljamo luk i pečemo dok ne dobije staklastu boju. Krumpir ogulimo i režemo na kocke. Dodamo zajedno s lukom u namočene gljive.

    U lonac ulijevamo temeljac i sve skupa kuhamo oko 30 minuta, sve dok gljive i krumpir ne omekšaju. Juhu začinimo solju i paprom po želji i zabijelimo vrhnjem.