Više za vas!
Juha od kiselog kupusa i rajčice

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

850 ml ml Kisela kupusa Kiseli kupus
1 stručka stručak Mladoga luka Mladi luk
500 g g Pasirane rajčice Pasirana rajčica
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Soli Sol
(po želji)
800 - 1000 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
2 žličice žličica Origana Origano
Šarenih paprika Šarena paprika
(po želji)
Šećera Šećer
(po želji)
300 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
4 - 6 kom kom Hrenovki Hrenovka

Juha od kiselog kupusa i rajčice

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

Kiseli kupus istresti u cjedilo, isprati i dobro istisnuti, ostaviti da se ocijedi. Mladi luk očistiti, bijeli dio nasjeckati i s kiselim kupusom pirjati na vrućem ulju 3-4 minute. Dodati pasiranu rajčicu i 800 ml jušnog temeljca, začiniti solju, paprom, origanom i šećerom pa kuhati poklopljeno 15 minuta.

U međuvremenu zeleni dio mladog luka narezati na sitne kolute i pomiješati s kiselim vrhnjem. Dodati sol i papar. Hrenovke narezati na kolute i rasporediti na tanjure. Juhu začiniti da bude pikantna, eventualno dodati više jušnog temeljca. Preliti preko hrenovki i na svaki tanjur staviti po jednu žlicu kiselog vrhnja.