Juha od kiselog kupusa i rajčice

Juha od kiselog kupusa i rajčice image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

6 porcije
    • 850   ml kisela kupusa
    • 1   stručak mladi luk
    • 500   g pasirane rajčice
    • 2   žlice maslinova ulja
    •   soli po želji
    • 800   - 1000   ml povrtnoga temeljaca
    • 2   žličice origana
    •   šarenih paprika po želji
    •   šećera po želji
    • 300   g kisela vrhnja
    • 4   - 6   kom hrenovki

Priprema

    Priprema:

    Kiseli kupus istresti u cjedilo, isprati i dobro istisnuti, ostaviti da se ocijedi. Mladi luk očistiti, bijeli dio nasjeckati i s kiselim kupusom pirjati na vrućem ulju 3-4 minute. Dodati pasiranu rajčicu i 800 ml jušnog temeljca, začiniti solju, paprom, origanom i šećerom pa kuhati poklopljeno 15 minuta.

    U međuvremenu zeleni dio mladog luka narezati na sitne kolute i pomiješati s kiselim vrhnjem. Dodati sol i papar. Hrenovke narezati na kolute i rasporediti na tanjure. Juhu začiniti da bude pikantna, eventualno dodati više jušnog temeljca. Preliti preko hrenovki i na svaki tanjur staviti po jednu žlicu kiselog vrhnja.