
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
850 ml ml | Kisela kupusa Kiseli kupus | |
1 stručka stručak | Mladoga luka Mladi luk | |
500 g g | Pasirane rajčice Pasirana rajčica | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
Soli
Sol (po želji) | ||
800 - 1000 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
2 žličice žličica | Origana Origano | |
Šarenih paprika
Šarena paprika (po želji) | ||
Šećera
Šećer (po želji) | ||
300 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
4 - 6 kom kom | Hrenovki Hrenovka |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuha od kiselog kupusa i rajčice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kiseli kupus istresti u cjedilo, isprati i dobro istisnuti, ostaviti da se ocijedi. Mladi luk očistiti, bijeli dio nasjeckati i s kiselim kupusom pirjati na vrućem ulju 3-4 minute. Dodati pasiranu rajčicu i 800 ml jušnog temeljca, začiniti solju, paprom, origanom i šećerom pa kuhati poklopljeno 15 minuta.
U međuvremenu zeleni dio mladog luka narezati na sitne kolute i pomiješati s kiselim vrhnjem. Dodati sol i papar. Hrenovke narezati na kolute i rasporediti na tanjure. Juhu začiniti da bude pikantna, eventualno dodati više jušnog temeljca. Preliti preko hrenovki i na svaki tanjur staviti po jednu žlicu kiselog vrhnja.